www.car.cz
 

Josef Dvořák vyzkoušel v Rakousku také vyprošťovací techniku
     12.1.2006 19:51 - tisková zpráva


O tom, že rakouská IQ Jänner Rally nebude jen soubojem o sekundy, ale hlavně o tom, kdo udělá nejméně chyb, se přesvědčila i posádka mladoboleslavského týmu Josef Dvořák – Jan Slavík. Po dvou výletech mimo trať si připsala body za třetí místo ve třídě. Přesto jsou její úvahy o letošní sezoně zatím neurčité.

 

             Vínová fabia se už od prvních kilometrů úvodního podniku Global Assistance MMČR rvala se svou sestrou pilotovanou Radkem Ježkem o první místo ve třídě. Prolog vyzněl ve prospěch konkurence, druhý den se však Dvořák se Slavíkem propracovali do čela třídy. Na trati RZ3 ale přišlo první setkání se zrádnými závějemi.

 

„Zbytečně jsem se nechal unést závoděním, přitom jsem věděl, že spíše půjde o to neudělat chybu. Na druhou rundu jsme nenasadili na rozdíl od konkurence nové gumy a v zatáčce jsem měl špatný kvalt, který mě z nastalé krizovky nevytáhnul. Naštěstí byli poblíž diváci, takže ztráta byla ‚jen‘ tříminutová,“ popsal první událost jezdec. Pro první závodní den ale nebylo smůly ještě konec.

 

Mnohem delší výlet se posádce povedl na šesté rychlostní zkoušce a tentokrát ruce fanoušků nestačily. „Doteď s Honzou nemůžeme přijít na to, v čem byla chyba. Asi to bylo kombinací špatného pneu a zrádných kolejí. Vyjeli jsme tak daleko od trati, že jsem myslel, že končíme. Podle stop jsme nebyli první. Najednou se objevil traktor, který nás vytáhnul na boční příjezdovou cestu a mohli jsme pokračovat. Stálo nás to ale šest minut,“ líčil pilot.

 

Po tak obrovské ztrátě samozřejmě nemělo cenu se honit za konkurencí, která podstatně poodjela. Posádka Autoklubu Škoda Mladá Boleslav tedy dojížděla staré pneumatiky a hlídala si třetí místo ve třídě. „Vzhledem k těm chybám a k opravdu omezenému rozpočtu je třetí místo dobré,“ přitakal Dvořák.  

 

Další plány týmu jsou spíše v krátkodobém horizontu. „Šumavu vynecháváme, čekám totiž přírůstek v rodině. Už teď jsem měl špatný pocit, že jsem nechal manželku doma. Ani jsem se pořádně nemohl soustředit na závodění. Chceme Šumavu vyměnit za Krumlov, kde jsem ještě nikdy nejel, a myslím, že by tam mohlo být pěkné svezení,“ objasňuje budoucí dvojnásobný otec.

 

A jak to vypadá s novým vozem, který se rodí v mladoboleslavské dílně? „Rádi bychom jej už dokončili, zatím ale bojujeme s homologací a také samozřejmě s finančními prostředky. Věřím, že jej brzy představíme na českých tratích.“

 

tisková zpráva

-Vicky- Media Productions

foto: V. Hausknotz


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2006 od Sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose