www.car.cz
 

Evropský šampionát čítá opět devět závodů. Včetně Barum rallye
     12.1.2006 22:57 - tisková zpráva


Celkem devět podniků obsahuje seriál mistrovství Evropy jezdců v rally pro rok 2006. Ve srovnání s loňským kalendářem zůstalo v seriálu starého kontinentu všech devět stávajících soutěží, na šotolině se pojede opět pouze Rajd Polski v blízkosti Mazurských jezer. Termín Barum rally Zlín se posunul na poslední prázdninový víkend, v okolí Zlína se pojede šestatřicátý ročník v termínu 25. – 27. srpna 2006. 

Po tříleté přestávce se na evropský trůn vrátil čtyřicetiletý Ital Renato Travaglia. Zatímco před čtyřmi lety se radoval z evropského titulu společně se spolujezdcem Flavio Zanellou na voze Peugeot 206 WRC, loni triumfoval na Renaultu Clio S1600. „Soukromník“ Travaglia se radoval v prestižním italském souboji s Giandomenico Bassem na továrním voze Fiat Punto S1600. Až na třetím místě skončil obhájce titulu Simon Jean-Joseph s továrním vozem Renault Clio S1600 stáje Oreca.

Za očekáváním zůstali čeští jezdci v porovnání s předchozími lety, kdy skončil Václav Pech na třetím místě a v následujícím roce Miroslav Jandík na páté příčce. Zásluhou bronzové pozice na Barum rally Zlín skončil úřadující český šampion Jan Kopecký (Mitsubishi Lancer EVO VII) se šesti body na dvanáctém místě, bodově naprázdno vyšel pravidelný účastník evropského šampionátu Milan Chvojka z Olomouce (Mitsubishi Lancer EVO VIII MR), tři body získal na své konto zlínský Miroslav Jandík (Mitsubishi Lancer EVO VII).  

Rouškou tajemství je zatím zahalena letošní sezona. Zůstává otázkou, kdo se postaví na start. Předpokládá se nástup nových vozů kategorie Super 2000. Čtyřkolky s dvoulitrovými atmosférickými motory zřejmě udají tón nadcházející sezony, nicméně není známo, kdy se objeví na závodních tratích. Řadu otazníků zodpoví koncem dubna úvodní evropská rally v Itálii. 

Kalendář mistrovství Evropy jezdců rally v roce 2006:
30. Rally Mille Miglia (Itálie, Brescia)   20. – 23. dubna
35. Fiat rally (Turecko, Izmir)     12. – 14. května
63. Platinium Rajd Polski (Polsko, Mikolajski)  26. – 28. května
42. Belgium Ypres Westhoek Rally (Belgie, Ieper)  23. – 25. června
37. Rally Bulgaria (Bulharsko, Borovec)   7. – 9. července
47. Rali Vinho da Madeira (Portugalsko, Funchal)  3. – 5. srpna
36. Barum rally Zlín (Česká republika, Zlín)   25. – 27. srpna
31. EKO rally (Řecko, Patras)    15. – 17. září
41. Rallye d´Antibes Cote d´Azur (Francie, Antibes) 20. – 22. října
 

Ve Zlíně 12. ledna 2006                                           

Roman ORDELT
                                                                                         tiskový mluvčí
                                                                                    Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose