www.car.cz
 

Mostecký Cardo Racing i v roce 2006 do Evropy
     15.1.2006 17:37 - Vladimír Rožánek


Na konci každého roku se vždycky zamýšlíme, jaký ten rok byl a co nám přinesl. Pro mosteckou stáj Karla Doláka - Cardo Racing – dopadla i přes různé technické potíže a havárie poměrně dobře. Barvy Cardo Racing se objevily nejen v závodech na okruzích, ale také na kopcích, kde sbírali jezdci též pěkná umístění v mistrovství Evropy. Piloty Vladimíra Doubka Juniora, Davida Losmana a Michala Doláka snad netřeba představovat.

Životního úspěchu v roce 2005 dosáhl David Losman. Pražský jezdec se svým Subaru Imprezza vybojoval domácí titul ve skupině „N“. Celkem 9x se mu podařilo vystoupit na místo nejvyšší v domácím šampionátu sk. N a přidal k nim i jedno 3. místo z Evropy. Tam zabojoval velmi pěkně také další pilot Vladimír Doubek Junior z Ústí nad Labem. Celkově pro něj starty s Peugeotem 306 SP znamenaly 4. místo v Evropě. Hezká jsou též dvě první místa z domácího kopcového šampionátu. Páté místo letos vybojoval mezi prototypy Michal Dolák z Mostu se strojem PRC Ford DVR F1 V8.

Roztržená převodová skříň a totální zničení repasovaného motoru bylo hlavní překážkou na lepší umístění. Vítězstvím v seriálu Euroserie Sports Car Challenge při kláních v Brně a Mostu, udělal Michal radost domácímu publiku. Dvě přestávky, díky závadám na prototypu, vyplnil Michal startem na BMW GTR, společně s Robertem Šenkýřem, kdy dosáhli na první místo ve vytrvalostním závodě MMČR na domácím okruhu v Mostě. Pohárová Octávie v prvním roce s VIP jezdci za volantem procházela mnoha haváriemi. Přesto však dosáhla dvou prvních míst, když za volant tohoto vozu usedl Adam Lacko.

V letošním sezóně nahradí vůz Subaru Imprezza WRX okruhová formule König a vůz PRC Ford dostane k novému motoru F1 i novou 6-stupňovou sekvenční převodovku. Ve stálém kádru pilotů zůstává vedle Michala Doláka i David Losman. Další piloti pro další závodní vozy jsou v jednání a tým již sepisuje jednotlivé VIP jezdce pro ČP Škoda Octavia Cup 2006.

Příprava vozů již probíhá a celý tým se těší na závody ZAV MČR, ZAV ME a v obsazení všech okruhových šampionátů na domácích tratích.

Vláďa Rožánek

Cardo Racing Most


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose