www.car.cz
 

Monte Carlo 2006: Celkem úspěšná premiéra Kopeckého se Schovánkem. 11tí.
     22.1.2006 20:24 - tisková zpráva


Jan Kopecký jedenáctý v Rally Monte Carlo

Nedělní etapa uzavřela Rally Monte Carlo. Úvodní podnik seriálu Mistrovství světa v rally měl v neděli na programu šest rychlostních zkoušek a i v neděli panovaly na tratích rychlostních testů velmi náročné podmínky. Soutěž samotnou uzavírala náročná erzeta, která zavedla posádky na legendární Col de Turini.

Poprvé se těžké zimní soutěže zúčastnila posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek. Start v Rally Monte Carlo nebyl premiérou pouze pro nadějnou českou posádku, ale i pro nově vzniklý Czech rally team Škoda-Kopecký.

Desátým časem v závěrečné 31 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce korunovali Jan Kopecký s Filipem Schovánkem výborný výkon, kterým získali jedenácté místo v absolutním hodnocení.

Další soutěží Czech rally teamu Škoda-Kopecký v sezóně 2006 bude Švédská rally, kterou v prvním únorovém víkendu pokračuje seriál Mistrovství světa v rally.

 „Do nedělní etapy jsme nastoupili s jasným cílem, chtěli jsme Rally Monte Carlo úspěšně dokončit. Ráno jsme začali v opatrnějším tempu, ale pro závěrečné tři erzety jsme se s Filipem domluvili, že zkusíme vymazat náskok Burriho. V cíli předposledního testu jsme se dostali na jedenáctou příčku a měli jsme pochopitelnou radost.

V tuto chvíli jsme ještě plní emocí z dokončení náročné soutěže, takže necítíme ani žádnou únavu,“ sdělil v cíli Rally Monte Carlo spokojený Jan Kopecký.

Takto těžká soutěž byla pro nás velkou školou. Především přejezd přes Col de Turini je nezapomenutelným zážitkem. Rád bych poděkoval všem členům týmu nejenom za velmi kvalitní práci během celé soutěže, ale i za vynikající přípravu  před soutěží samotnou. Velké uznání patří i skvělým českým fanouškům, kteří lemovali trať a výrazně fandili. Českých vlajek podél trati bylo mnoho a v jedné pasáži jsme si všimli, že i jeden z místních sněhuláků mával českou trikolórou. Počet diváků je neuvěřitelný i vzhledem k faktu, že na mnoha místech je nutné přenocovat u trati, neboť silnice je uzavřená,“ doplnil pilota Filip Schovánek

„S premiérou Czech rally teamu Škoda-Kopecký můžeme být spokojeni. Ačkoliv jsme absolvovali první soutěž, tak tým fungoval velmi dobře. Odjížděli jsme s úkolem soutěž dokončit a tento úkol jsme splnili. Přáli jsme si, aby posádka dokázala získat umístění v některé rychlostní zkoušce v první desítce. I toto přání Honza s Filipem vyplnili. Pochopitelně celkové umístění v první desítce by bylo fantastické, ale dvě jedničky v konečném hodnocení jsou rovněž dobré.

Nyní již celý tým obrací svoji pozornost směrem do Švédska, kde budeme pokračovat letošním druhým startem v seriálu Mistrovství světa v rally,“ zhodnotil soutěž vedoucí týmu Josef Kopecký.

PR


 
 
Fotogalerie:   Czech rally team Škoda - Kopecký se představuje, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose