www.car.cz
 

Češi v Durbanu bez medaile. Enge měl na stupně vítězů, ale ale
     30.1.2006 11:22 - tisková zpráva


Dobrý začátek, špatný konec - (29.01.06)

Češi neprožili v Durbanu moc příjemnou neděli, když Tomáš Enge po celý sprint bojoval na čele závodu, ale defekt v samém závěru ho připravil o stupně vítězů. Hlavní závod přinesl mnoho odpadnutí, český vůz byl bohužel diskvalifikován po restart mimo boxy.

Nabité tribuny viděly v neděli v Durbanu vzrušující podívanou, kterou nabídly oba závody. Bohužel český tým měl málo důvodů k radosti, ačkoliv rychlost mu určitě nechyběla. Sprint začal pro český tým dobře, Enge byl po první zatáčce už čtvrtý a chvíli nato už jezdil na třetí příčce. Český vůz patřil mezi nejrychlejší, což potvrdilo druhé nejrychlejší kolo závodu, a Enge jezdil těsně za Verstappenem.

 

Tři kola před cílem sprintu havaroval čínský jezdec Tengyi Jiang a jeho vůz zůstat stát skoro přes celou cestu. Do stojícího vozu záhy narazil Basil Shaaban z Libanonu a na trati bylo plno trosek. Bohužel Enge najel v posledním kole na jednu z nich a odnesla to levá zadní pneumatika, což ho před cílovou čárou stálo dvě místa.

 

Start hlavního závodu přinesl ještě smutnější chvíle, když Engemu zhasl na roštu motor. Traťoví pomocníci odtlačili směrem k boxům, kde ho tým znovu nastartoval. Komisaři závodu však český vůz krátce nato diskvalifikovali, protože k opětovnému nastartování motoru došlo mimo povolený prostor.

 

Tomáš Enge: „Dnes jsme propásli dobrou příležitost, takže není překvapením, že jsme velmi zklamáni. Sprint probíhal až do posledního kola dobře. Po celou dobu jsem tlačil na Verstappena a doufal jsem, že udělá chybu. Tu nakonec udělal, ale bohužel v té chvíli už jsem měl defekt, který způsobilo přejetí přes trosky čínského vozu.

 

Upřímně řečeno nechápu, proč nebyl na trať vyslán safety car, když čínský vůz byl v nebezpečném místě a navíc do něj hned najel další vůz. Hlavní závod v podstatě skončil se zhasnutím světel. Měl jsem trochu nižší otáčky a motor zhasl.“

 

Antonín Charouz: "Dnes jsme měli v obou závodech skončit na stupních vítězů, ale štěstí dnes nebylo na naší straně. Náš vůz byl rychlý, ale defekt nás připravil přinejmenším o třetí místo.

 

Myslím, že po nehodě čínského jezdce měl vyjet safety car, protože kolem něj bylo na trati hodně trosek. Po startu hlavního závodu to bylo ještě horší, protože Tomášovi zhasl motor. Motorsport je někdy obtížný, ale jsme už alespoň rychlí."

 

ZÁZNAM ZÁVODU bylo MOŽNÉ SLEDOVATA NA www.tomas-enge.com !!!

 

BPA
 
 
Fotogalerie:   Test Fábie WRC na Švédskou rallye(CRT-Škoda-Kopecký), Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose