www.car.cz
 

Okříšky letos nabídnou pozměněnou trať. Bude opět nasněženo ??
     31.1.2006 18:53 - tisková zpráva


Částečně obměněné nebo zcela nové rychlostní zkoušky připravili organizátoři Rally Vysočina v Okříškách u Třebíče (3. – 4. března 2006), zahajovacího podniku devítidílného seriálu mistrovství České republiky ve sprintrally.

Letošní úvodní mistrovský rallysprint měří celkem 288 km a obsahuje 10 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v délce 70 km. Rally Vysočina startuje v pátek 3. března ve 20 hodin večerním prologem v centru Třebíče, v sobotu 4. března se objeví první vůz na startovní rampě umístěné na autobusovém nádraží v Okříškách v 8 hodin.

Cíl proběhne na stejném místě v 15:44 hodin. Pořadatelé z Rally Vysočina klub v AČR Heraltice očekávají pravou zimní soutěž, k čemuž nahrává i termín rallysprintu posunutý na první březnový víkend.

Ani jedna rychlostní zkouška se nejede ve stejné podobě jako v loňském roce. Novinkou letošního ročníku je páteční městský prolog – super rychlostní zkouška v ulicích Třebíče v délce 2,20 km. Vozy budou startovat v opačném pořadí od největšího k nejmenšímu startovnímu číslu, což zaručí pro diváky napětí až do konce.

Na prologu je zakázáno použití pneumatik s hroty a použití světelných ramp! Po dojetí do stopky prologu proběhne na ulici Hrotovická komentované představení jednotlivých posádek a vozů. V sobotu čeká na startovní pole celkem devět rychlostních zkoušek na třech úsecích. Poprvé v historii rallysprintu v Okříškách najdeme v itineráři úsek s názvem Heraltice v délce 4,89 km.

Další úseky Opatov (10,42 km) a Sádek (7,35 km) se pojedou v porovnání s loňským rokem ve změněné podobě. „Rychlostní zkoušky jsme v rámci možností obměnili. Heraltická je zcela nová, která se nikdy v minulosti nejela. Úsek Sádek vede v opačném směru, neboť start se nachází za obcí Mastník. Pouze opatovská erzeta se nejvíce blíží loňské podobě.

Přesný popis rychlostních zkoušek a umístění diváckých zón zveřejníme až krátce před soutěží na internetových serverech a v oficiálním programu,“ uvedl ing. Zdeněk Trnka, ředitel soutěže. Seznamovací jízdy se uskuteční ve čtvrtek v odpoledních hodinách a v pátek dopoledne, zatímco s nástrahami prologu se posádky seznámí až těsně před pátečním ostrým startem.

Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 22. února, nicméně sekretariát soutěže již nyní eviduje první přihlášky. Mezi nimi například i od dvojice Karel Trojan, Petr Řihák na voze Mitsubishi Lancer EVO VII.  

Diváci se mohou těšit na českou premiéru nového vozu Hyundai Santa Fe v roli předjezdce. Vzhledem k tomu, že podnik v Okříškách se započítává do nově vypsaného seriálu tzv. Rally Super Série, pořadatelé očekávají na startu i vozy specifikace WRC.

Není bez zajímavosti, že každý prioritní jezdec může využít služeb „ledových špiónů“ podobně jako například při Rallye Monte Carlo.

Další informace naleznete na oficiální internetové adrese www.rallyvysocina.com, kde můžete průběžně sledovat i potvrzené přihlášené posádky.

 

V Okříškách 30. ledna 2006 
  Roman ORDELT
                                                                                                   tiskové středisko
   Rally Vysočina 2006


 
 
Fotogalerie:    Rallye historiků The Winter Trial od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose