www.car.cz
 

Nový seriál pro jezdce do vrchu BEZ LICENCE se pojede v Česku i na Slovensku
     2.2.2006 19:35 - tisková zpráva


V letošní sezóně závodů automobilů do vrchu vznikl nový seriál pro jezdce,
kde není nutná licence jezdce. Záměrem organizátorů bylo rozšíření těchto
závodů do Čech a na Slovensko, aby zaujal co nejvíce nadšenců této
atraktivní disciplíny.

Důležitou informací pro všechny jezdce přihlášených, či těch, kteří se k tomu chystají, do Berg Cupu je ta, že se seriál spojil se slovenskou stranou a ponese název Česko-slovenský Berg Cup 2006. Takže pro jezdce přihlášené na české a slovenské straně do Berg Cupu budu pouze jeden seriál, jedno bodování dle Ustanovení ČSBC 2006.

V současné době je  do ČSBC 2006 přihlášeno přes více jak 100 jezdců z České a Slovenské republiky, ale i z Maďarska. Technické propozice a Ustanovení budou na všech závodech stejná, jenom u dvou závodů Trioly Cupu se to nepodařilo dohodnout. Zde se pojede dle jejich pravidel. Kalendář sezóny je rovněž uzavřen.

Tvoří jej 3 závody v Čechách, 6 závodů na Moravě a 3 závody na Slovensku, o případných nepředvídaných změnách kalendáře budete včas informováni. Z 23 závodů budou moci jezdci škrtnout 8 svých nejhorších výsledků.

Samotné závody budou prezentovány na několika webech, dále v měsíčníku Motorsport, regionálních denících, rádiích a TV. Záběry ze závodů bude zajišťovat profesionální firma FTJ Video, takže jezdci budou mít možnost zakoupit si u této firmy velmi kvalitní záběry ze závodů, ale i průjezdy tratí konkrétního jezdce.

Časomíru bude ve většině případů zajišťovat košická firma Sporttiming, která
zajišťuje tuto službu pro mnoho akcí na Slovensku (MS Enduro - Šestidenní),
ale i v zahraničí. Catering po dohodě s jednotlivými pořadateli bude mít na
starosti opět Jindřich Müller.

V současné době již fungují přihlášky k jednotlivým závodům ČSBC 2006 na
webových stránkách pořadatelů. Nutné přihlášky pro závody v Násedlovicích je
možno vyplnit na www.slovackykopec.cz, pro Zvolen na www.bergcup.sk a pro
Vrbno pod Pradědem na www.vrbenskyvrch.cz.

Do samotného seriálu již v této době není nutnost přihlášky zasílat, pouze k jednotlivým závodům. Pro všechny závody ČSBC 2006 budou platit nová jednotná startovní čísla, která budou platná pro všechny jezdce ČSBC po celou sezónu, s vyjímkou závodu v Lanškrouně. Platí stále možnost si do konce února rezervovat svá původní čísla či si vybrat z volných čísel u organiátorů ČSBC 2006. Po uplynutí tohoto termínu budou jezdcům čísla přidělena organizátorem ČSBC 2006.

Každý jezdec si při svém prvním startu v ČSBC 2006 zakoupí 2ks nových startovních čísel za cenu 100 Kč a obdrží označení třídy a technické prohlídky. Veškeré další informace včetně kalendáře a seznamu přihlášených do ČSBC 2006 jsou na webu www.slovackykopec.cz v sekci Berg Cup, informace k Násedlovicím v sekci Slovácký kopec.

Za organizační výbor ČSBC 2006 S.Firtl


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vezprém 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose