www.car.cz
 

Radomil Rous se pilně chystá na novou disciplínu - na supersporty
     3.2.2006 13:24 - tisková zpráva


Kompletní seriál závodů Mistrovství Evropy, německý šampionát IDM a některé závody domácího mistrovství republiky hodlá v roce 2006 absolvovat kralický motocyklový závodník Radomil Rous. Doplnit by je mohlo několik závodů seriálu mistrovství světa, kde by mohl startovat na divokou kartu. Ten se po ochodu od španělské stáje Würth Honda BQR ze seriálu mistrovství světa rozhodl vrátit k mateřského Racing teamu Znojmo, se kterým bude jezdit závody čtyřtaktních supersportů.

 

Doma už máme dvě šestistovkové yamahy a čekáme v nejbližších dnech na kitové díly,“ hlásí na začátku února Radek Rous, který letošní rok chce soustředit zejména na získávání nových informací a zkušeností. „Je to zásadní změna oproti dvěstěpadesátkám, máme se hodně co učit.“ První testování nových strojů mají ve znojemském Racing teamu naplánováno už na únor. Vše je ale závislé na počasí. „Chtěli bychom testovat v chorvatské Rijece, ale pokud tam bude chladno, odcestujeme do Itálie nebo Španělska.“

 

Ještě před prvním seznamováním s novým strojem musel osmadvacetiletý jezdec vyřešit zdravotní problémy se zády. „Při mám posledním vystoupení v Malajsii jsem upadl tak nešťastně, že jsem měl problémy až do ledna. Věřím ale, že už to bude v pořádku a že to nebude mít žádné následky,“ míní Rous, který by své umění českým motocyklovým fanouškům mohl předvést hned několikrát. „Republika se jede se dvakrát v Brně a jednou v Mostě. Tam se jede začátkem července také Evropa.“

 

Konkrétní cíle si pro nadcházející sezónu kralický rodák nedává. „Svět jsme mohli jet už letos, ale společně s týmem jsme to zamítli, protože s těmito stroji i motory nám chybí zkušenosti. Proto jsme zvolili variantu, že pojedeme Evropu a Německo, kde budeme sbírat zkušenosti a kontakty. Proto nejsem schopen říct konkrétní plány nebo cíle. Rozhodně se budeme snažit, aby to bylo co nejlepší,“ zakončil předsezónní povídání Radomil Rous.

 

Kalendář závodů supersportů v roce 2006 - Mistrovství Evropy: 1. – 2. dubna Itálie (Vallelunga), 15. – 16. dubna Holandsko (Assen), 17. – 18. června Chorvatsko (Rijeka), 8. – 9. července Česká republika (Most), 29. – 30. července Švédsko (Korlskoga), 14. – 15. října Španělsko (Cartagena).

 

Mistrovství Německa: 13. – 14. května Hockenheimring, 27. – 28. května Oschersleben, 10. – 11. června Lausitzring, 1. – 2. července Nürnburgring, 22. – 23. července Salzburgring, 5. – 6. srpna Schleiz, 2. – 3. září Sachsenring, 16. – 17. září Hockenheimring.

 

Mezinárodní Mistrovství ČR: 29. – 30. dubna Hungaroring, 3. – 4. června Pannoniaring, 15. – 16. července Brno, 29. – 30. července Most, 2. – 3. září Hungaroring, 16. – 17. září Brno.

 

(ml)


 
 
Fotogalerie:   Češi ve druhé půlce sezóny MS moto 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose