www.car.cz
 

Martina Prokopa v sobotu po kotoulu zastavilo relé. Využije SuperRally a jede dál
     4.2.2006 23:25 - tisková zpráva


Švédsko: příliš krátký den

 

V servisu po osmé rychlostní zkoušce zastavila svou pouť druhou etapou Švédské rally posádka Jipocar Racing Teamu Martin Prokop – Jan Tománek. Na vině bylo relé odpojovače proudu, které znemožnilo české dvojici dále pokračovat v jízdě. Do závěrečné etapy se Prokop s Tománkem vrátí podle pravidel SupeRally.

 

Extrémní mrazy kolem dvaceti stupňů pod nulou provázely posádky úvodní sekcí druhého dne. Martin Prokop nezačal vzhledem k průběhu prvního dne nikterak opatrně a výsledkem byl solidní pátý čas juniorské klasifikace za trojicí Seveřanů Anderssonem, Sandellem, Zachrissonem a Estoncem Aavou.

 

Tento výsledek posunul jihlavského jezdce na osmou, poslední bodovanou příčku JWRC, sedmý Slovák Béreš byl s náskokem 5.5 sekundy o příčku výše. Osmý test byl ale pravým opakem a pro posádku citroënu znamenal další citelnou ztrátu. „Ráno byla skutečně obrovská zima, což bylo místy až nepříjemné. Přesto jsem byl po sedmičce vnitřně spokojen a samozřejmě jsem pomýšlel na další posun kupředu.

 

Smůla začala už na startu, kde nám zhasnul motor. Později jsem se nevyvaroval ani dalších chybiček, zásadní přišla kousek před cílem. Stalo se tak v místě, kde jsme při druhé tréninkové jízdě vyprošťovali Sandellovo auto. Šlo o rychlou pasáž zakončenou horizontem s následnou těžkou pravou zatáčkou.

 

Bohužel jsme měli horizont poznačen naplno a potom se již nedalo nic dělat. Zkusil jsem si pomoci bariérou, ale auto následně zakoplo o pařez a šlo přes střechu. Vystoupili jsme, ale lidé byli nesmírně pohotoví, okamžitě C2 přetočili a hnali nás dále.

 

Auto nebylo vážněji poškozeno, v servisu jsme provedli obvyklou kontrolu, ale když jsme chtěli odjet, nepodařilo se citroëna nastartovat. Nepovedlo se to ani s pomocí technika Kronosu v následné čtvrt hodině, a tak jsme museli soutěž po zbytek druhého dne opustit,“ komentoval druhou etapu Martin Prokop.

 

Nedělní etapa obsahuje šest rychlostních zkoušek na třech úsecích (90,18 km), první posádka je očekávána v cíli v Karlstadu krátce před patnáctou hodinou.

  

Jipocar Racing Team

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Renauer Motorsport na Semmeringu, foto Jiří Pospíšil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose