www.car.cz
 

A1GP v Indonésii. Enge opět dobře, ale nakonec bez bodu
     12.2.2006 16:59 - tisková zpráva


Český tým ukázal ve vzrušujících závodech na okruhu Sentul opět dobrou rychlost, o naděje na stupně vítězů ho připravil až defekt v závěru hlavního závodu.

Nedělní den sliboval napínavou podívanou a zaplněné tribuny viděly mnoho nádherných soubojů a nečekaných zvratů. Tomáš Enge se po startu sprintu rychle dostal do první desítky a odolal tlaku Timo Scheidera i domácího hrdiny Anandy Mikoly, ačkoliv se musel vypořádat i s přetáčivým vozem. Jen pár set metrů po startu hlavního závodu se zastavila srdce českých fanoušků, protože český jezdec musel úplně zastavit na vnějšku první zatáčky.

 

Vůz byl naštěstí nepoškozený a Enge se rozjel k výborné jízdě, kterou tým podpořil dobrou práci v boxech a správným načasováním zastávky. Samotný závod byl hodně turbulentní a český tým byl ve hře o stupně vítězů, v jednu chvíli byl dokonce nejlépe postaveným vozem s již uskutečněnou zastávkou v boxech.

 

Enge po druhém vyjetí zpomalovacího vozu přišel o pár míst, když ho trochu přibrzdil jezdec o kolo zpět, ale stále byl ve hře. Šest kol před cílem ale český tým znovu zasáhla smůla, když dostal defekt a následné vyjetí z tratě poškodilo přední křídlo.

 

Enge byl nakonec klasifikován jako 13. a v celkovém pořadí patří českému týmu 12. příčka.

 

Tomáš Enge: „Nevím už co říct, je neuvěřitelné, co se nám zase stalo. Nemyslím, že smůla to dokáže dostatečně vystihnout. Ve sprintu nás trápila přetáčivost, takže 10. místo nebylo až tak špatné. Pro hlavní závod jsme dokázali vůz vylepšit, ale samotný průběh byl jako na houpačce. Start byl obtížný, protože Mikola se ulil, v první zatáčce kolidoval s jiným vozem a já neměl kam jet.

 

Vůz naštěstí nebyl poškozený a hodně času jsem získal zpět díky dobré zastávce a vyjetí safety caru. Na nových pneumatikách se vůz choval výborně a dokázal jsem postupovat vpřed. Bohužel druhé vyjetí safety caru nám vůbec nepomohlo, protože můj vůz se už potom nechoval tak dobře, ale pořád jsme byli ve hře o stupně vítězů.

 

Naděje ukončily trosky na trati – nejdřív přes nějaké přejel Yoong a něco přistálo na mém voze a o kolo později jsem přes něco přejel já a dostal defekt.“

 

Antonín Charouz, šéf týmu: „Opět jsme byli blízko dobrému výsledku, ale odjíždíme prakticky s prázdnou. Jeli jsme vpředu, po špatném začátku jsme udělali dobrá strategická rozhodnutí, ale pak nás zase zasáhla smůla.

 

Není příjemné, když jste rychlí a výsledky to nedokazují. V takové situaci musíte najít pozitiva a v našem případě je to potvrzená rychlost. Věřím, že se brzo dočkáme odměny.“

BPA
 
 
Fotogalerie:   Kuriózní havárka v zamrzlé Jilemce, foto Vl. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose