www.car.cz
 

Těžko na cvičišti ... Polygon Most je v provozu už čtvrt roku, zájem je obrovský
     15.2.2006 09:18 - tisková zpráva


Zájem o kurzy je obrovský

 

Centrum výuky bezpečné jízdy, areál Polygonu Most na diváckém svahu AUTODROMU MOST je v provozu od loňského 6. listopadu. Výuka pro řidiče ve firemních, či individuálních kurzech zde probíhá v podstatě denně. Kromě výcviku v osobních automobilech, se zde pořádaly už i kurzy pro nákladní vozy.

 

Od zahájení provozu jsme vyškolili skutečně velké množství šoférů. Jejich počet se blíží dvěma tisícům,“ řekl ředitel Polygonu Most ing. Luděk Diviš. „Vystřídali se tu služební řidiči mnoha větších i menších firem, beznadějně zaplněny jsou také občasné kurzy pro individuální zájemce. Nejbližší volný termín je na začátku března a pak až v dubnu. Vždycky ale říkáme, že se určitě časem dostane na všechny,“ dodal Diviš.

 

Výcvikový areál byl v plné permanenci i ve dnech třeskutých mrazů. Vnitřní systémy pro rozvod skrápěcí vody i trysky jsou temperovány. Problémy ale byly s tím, že voda rychle mrzla přímo na cvičných plochách. „Vytvářely se tam ledové koleje, které jsme museli ručně rozbíjet a odstraňovat, ale už jsme vymysleli technický způsob, jak takovým situacím zamezit. Pro účastníky kurzů to každopádně bylo hodně užitečné. Čím těžší jsou podmínky při výcviku, o to lepší dovednosti pro běžný provoz si řidiči odnáší. Ohlasy jsou zatím veskrze pozitivní,“ řekl ředitel.

 

Ze strany řidičské veřejnosti panuje zájem i o méně obvyklou formu objednání kurzu v podobě dárkových poukazů. Ty se dají objednat a zakoupit a pak věnovat třeba jako dárek příbuzným, anebo zaměstnancům firmy. „Mechanismus využití poukazu je pak jednoduchý. Jeho majitel si zjistí nejbližší volný termín, přes webové stránky si stáhne formulář objednávky, do kolonky platba uvede číslo svého poukazu a pak už jen přijede na kurz.  Pořád platí, že teprve začínáme.  A že větší a lépe vybavený areál v republice není.

 

Ze statistik nehodovosti denně vyplývá, že podobné kurzy by měli absolvovat všichni, kdo se účastní silničního provozu. Kdyby schopnosti a dovednosti z naší výuky byly mezi šoféry víc rozšířené, ta tragická čísla ze statistik by byla rozhodně nižší. Nedávno jsme tu školili šoféry náklaďáků z velké přepravní firmy.

 

 A právě tihle profíci potvrdili, že ačkoli najezdí ročně desetitisíce kilometrů, nové zkušenosti z našeho kurzu pro ně byly nenahraditelné,“ uzavřel Luděk Diviš.

 

(14.2. 2006)


 
 
Fotogalerie:   Kuriózní havárka v zamrzlé Jilemce, foto Vl. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose