www.car.cz
 

Peták se na Šumavu vrací po operaci a delší pauze. Netěší ho mizející sníh
     16.2.2006 16:28 - tisková zpráva


Již téměř opět v plné formě vyrazil Josef Peták ke svému prvnímu startu po několika měsících věnovaných operaci a následné rehabilitaci. Během seznamovacích jízd však s vráskami na čele sleduje ustupující sníh a zvětšující se asfaltové plochy.

 

Josef Peták s Alenou Benešovou si dopřáli nezvykle dlouhou zimní přestávku. Zejména Pepík by musel asi dlouho vzpomínat, kdy naposledy vydržel tak dlouho bez soutěžního volantu, nebo řídítek motocyklu, či čtyřkolky. Období „nicnedělání“ věnované rehabilitaci a dohánění fyzické kondice končí a před Pepíkem s Alenou je jejich první letošní ostrý start. Měnící se podmínky však sledují se smíšenými pocity.

 „Na trati bylo včera 75% sněhu, ale pršelo a tak sníh hodně odtával. Do sněhu se vyjížděly koleje a objevoval se asfalt. Pokud to bude takto i při soutěži, mám obavy, že asfalt doslova zdevastuje hroty v pneumatikách,“ řekl Pepík a pokračoval: Po operaci jsem již v pořádku, jen musím ještě trošku zapracovat na kondičce a budu to dobré.“

 

Svým typickým způsobem odpověděl úřadující mistr skupiny A i na otázku ohledně svých soupeřů a cílového umístění. Soupeřem pro nás jsou všechny posádky na startu, počasí, stopky a také trať, která je standardně šumavská a některé retardéry jsou dokonce nadstandardní. Výsledek? To je jednoduché, zeptej se v neděli v Klatovech.“ Takže se necháme překvapit.

 

TISKOVÁ INFORMACE CZECH NATIONAL HROCH RALLY TEAM

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose