www.car.cz
 

Janík MOTORSPORT se připravuje do nové sezóny
     17.2.2006 18:13 - tisková zpráva


SHLEHA – Janík MOTORSPORT se připravuje do nové sezóny

Do nové sezóny plné změn vstoupí team okolo pňovického vrchaře Václava Janíka. Vedle rozsáhlých technických úprav na osvědčeném mnichovském voze BMW M3 v královské skupině A cestovních automobilů vstoupíme do sezóny s novým hlavním partnerem. V barvách olomouckého výrobce doplňků stravy pro sport a aktivní životní styl, firmy Nutrend, vyrazíme v novém designu, který se ponese v duchu nového energetického simulantu Shleha, vstříc šampionátu FIA Challenge,  Mistrovství zóny střední Evropy, několika spíše testovacím podnikům MČR a na zkušenou pár závodům ME.

Představení vozu pro letošní sezónu proběhne již následující víkend od 23. do 26. února na výstavě SPORTPRAG na pražském výstavišti, kde si budou moci všichni návštěvníci prohlédnout náš vůz ve stánku firmy Nutrend.

Jen díky podpoře našich nových i stávajících partnerů se nám do nadcházející sezóny podařilo vůz osadit novou sekvenční převodovkou australské firmy Holinger. Další drobné změny zaznamenal po kompletním rozložení vozu podvozek, nyní je v přípravě nová volná výfuková soustava pro mezinárodní závody. Další pozornost bude věnována lepšímu rozložení váhy vozu.

Věříme, že příští rok dokážeme být mnohem rychlejší, team pracuje od ukončení sezóny na maximum. Sezóna pro nás nikdy nekončí. Zvláště letos se na závody velmi těším. Loni jsme na začátku roku neměli vůz ještě připravený. Problémy jsme měli s dodavateli. Letos je vše klidnější, i když úpravy jsou náročnější. Minulý rok jsme ještě dva dny před prvním závodem, Brněnským drakem, nevěděli, zda pojedeme, protože nám chyběla i sériová převodovka. Mohu se tak letos mnohem více koncentrovat na vlastní závody,“ dodává pilot, který se letos pokusí navázat na loňské 2. místo v Mistrovství zóny střední Evropy a 4. místa FIA Challenge.

Shleha – Janík motorsport sezónu zahájí Brněnským drakem již na začátku dubna. Po úvodním podniku Mistrovství České republiky nás čeká první letošní zahraniční start. Z důvodu termínové kolize prvního závodu ME v rakouském Rechberku a prvního závodu FIA Challenge, který je až na samém konci italského ostrova Sicílie nedaleko Palerma, zvažujeme start na úvodním podniku ME v Rakousku. Po třech letech bychom se tak dostali zpět na „místo činu“, kde naše pouť v královské kubatuře skupiny A začala. Právě v Rechberku v roce 2003 poprvé startoval Václav Janík s BMW M3. Po havárii a odstoupení  v roce 2003  bychom si chtěli napravit reputaci.

Velmi důležitý úkol čeká mladého Jakuba Horáka, benjamínka z našeho teamu. Po letech strávených v motokárovém mistrovství, loňských startech, se silnou Škodou Octavia Turbo, se kterou se rychle seznámil a zatápěl mnohem zkušenějším kolegům v hobby pohárech, neboť se oficiálních závodů ještě nemohl účastnit pro svůj nízký věk, se vrací do otevřeného vozu.

V teamu Křenek motorsport, který nevede nikdo jiný než zkušený Josef Křenek osobě, se zúčastní s Národní formulí 1400 Mistrovství České republiky na okruzích. Boje ve skupině Národních formulí jsou velmi vyrovnané, počet účastníků je rovněž vysoký a o úspěchu rozhoduje jen a jen umění jezdce. Věříme, že se Jakub popere a získá cenné zkušenosti. Na vše má spoustu času, je mu totiž teprve 14 let a celou závodní dráhu má před sebou.


 

Mira Frýdecký
Shleha - Janík motorsport
www.janik-motorsport.com


 
 
Fotogalerie:   Karambol na Zámeckém vrchu 2005 od Milana Spurného

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose