www.car.cz
 

Dunlop Sportmax Mutant - zcela nové pneu pro Supermoto
     21.2.2006 16:11 - tisková zpráva


Dunlop Sportmax Mutant – zcela nová pneumatika pro stroje kategorie supermoto

 

Praha 20. února 2006 - Dunlop, přední světový výrobce motocyklových pneumatik, uvádí Dunlop Sportmax Mutant, novou pneumatiku speciálně navrženou pro rychle rostoucí segment supermoto.

 

Supermoto je populární především u mladých motocyklistů a jeho kouzlo tkví ve snadném ovládání stroje, které i v malých rychlostech při jízdě ve městech přináší hodnotný požitek z jízdy. Na základě specifického stylu jízdy a požadavků jezdců supermota Dunlop vyvinul novou pneumatiku Sportmax Mutant. Jejím prvotním posláním je zprostředkovat přímou vazbu s vozovkou a vysoký kilometrový výkon. Jízda na ní je opravdovým adrenalinovým zážitkem.

 

Dunlop Sportmax Mutant je pneumatika s homologací pro běžný silniční provoz. Mezi její hlavní výhody patří lehká, jednoplášťová konstrukce kostry u přední pneumatiky a nárazníkový pás JLB na zadní pneumatice. Otevřený dezén běhounu propůjčuje pneumatice dostatečnou poddajnost, která je tolik důležitá pro jízdu na lehkých strojích, jako jsou supermota (KTM 640 LC4 nebo Yamaha XT660 X).

 

Agresivní charakteristika pneumatiky umožňuje rychlé překlápění v zatáčkách, maximální styčná plocha pneumatiky se silnicí se naopak odráží na skvělé ovladatelnosti a zpětné vazbě při průjezdu zatáčkami se zadním kolem ve smyku.

 

Směs použitá na přední i zadní pneumatice je velmi podobná té, ze které se vyrábí pneumatiky pro sportovně-cestovní stroje. Proto se také vyznačuje dobrou přilnavostí a záběrovými schopnostmi na suchém i mokrém povrchu, a zároveň nabízí i vysoký kilometrový výkon. Dezén běhounu vychází z „mokré“ závodní pneumatiky a má vynikající výkonnost především na mokrém povrchu. Zároveň představuje excelentní kompromis pro jízdu mimo silnici.

 

Pneumatika Dunlop Sportmax Mutant bude od února 2006 nabízena v těchto rozměrech:

 

120/70 ZR 17 M/C (58W) TL SPMAX MUTANT

150/60 ZR 17 M/C (66W) TL SPMAX MUTANT

160/60 ZR 17 M/C (69W) TL SPMAX MUTANT

 

Značka Dunlop

Dunlop je jedním z předních světových výrobců špičkových pneumatik s impozantní historií úspěchů v motoristickém sportu. Rozsáhlé zkušenosti na poli závodů vedly Dunlop k zavádění inovativních technologií i u pneumatik určených k běžnému použití.

 

Pneumatikami Dunlop své motocykly standardně vybavuje mnoho předních světových výrobců včetně firem Aprilia, Benelli, BMW, Buel l, Derbi, Ducati, Harley Davidson, Honda, HRD, Husaberg, Husqvarna, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Vertemati a Yamaha.

 

Více informací o značce Dunlop naleznete na stránkách www.dunlop.cz

 

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose