www.car.cz
 

Vonka si plní další svůj sen! Tentokrát v Sebringu v Americké Le Mans sérii.
     24.2.2006 14:21 - tisková zpráva


Vítáme Vás v sezóně 2006, kterou zahájíme závodem nejvyšší úrovně.

Tým Vonka Racing si plní další svůj sen. 12.3. odlétáme do Spojených států Amerických na slunnou Floridu, kde budeme měřit své síly s ostatními jezdci, vozy a týmy (hlavně ale sami se sebou) v prestižním závodě na 12 hodin v Sebringu. Sebring patří do série závodů Americké Le Mans série – vytrvalostních závodů sportovních vozů. Vzorem pro tyto závody je nejprestižnější závod světa 24 hodin Le Mans.

Letos se jede již 54. ročník a závod v Sebringu je velice těžký a náročný. Většinu tratě totiž tvoří panelové tvárnice, které poukazují na historii vojenského letiště, které se zde původně nacházelo. Jeden okruh má délku 5,954 km a 17 zatáček.

Těmito zatáčkami se bude proplétat naše Porsche 996 GT3 RS, které se sotva vzpamatovalo po dlouhé cestě na lodi z Číny a v tuto chvíli už je opět nakládáno na loď, která směřuje na druhou stranu zeměkoule do přístavu v Miami.

Do závodu nastoupí kromě šéfa týmu Jana Vonky také „starý známý“ Mauro Casadei a nováček týmu Bo McCormick z Anglie. Žádný český tým v Sebringu nikdy nejel, takže Vonka Racing tak bude prvním českých týmem, který se tohoto závodu zúčastní.

Podobně je to i s českými závodníky. Jediný, kdo okusil trať v Sebringu byl do této chvíle jen Tomáš Enge. Jan Vonka bude druhý. Myslím, že nemá smysl popisovat pocity, které cítíme. Jsme prostě nažhavení a natěšení a budeme dělat vše pro to, abychom si netrhli žádnou velkou ostudu a celý závod si pořádně užili.

 

VR/ PR


 
 
Fotogalerie:   Kuriózní havárka v zamrzlé Jilemce, foto Vl. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose