www.car.cz
 

Stejskal na skorodomácí Šumavě dočasně utopil auto
     24.2.2006 19:17 - tisková zpráva


Zelenostříbrný Renault Clio Sport posádky Václav Stejskal – Josef Král Edikt rally teamu si nástrah letošní Rallye Šumava užíval opravdu naplno. Posádka to s autem vůbec neměla jednoduché, několik defektů a jedno nešťastné zastavení auta stály mnoho času, přesto nakonec Stejskal s Králem jen těsně prohráli boj o zelený věnec ve třídě N/2000.

 

Na Šumavě je Václav Stejskal skoro doma a jak se říká, doma není nikdo prorokem. Blatenský jezdec se hned od počátku soutěže potýkal s mnoha problémy, všechny nástrahy ale nakonec úspěšně zvládl. Hned v úvodu jsme zvolili špatné pneumatiky a protože při letošní Šumavě byla správná volba gum hodně důležitá, hned od začátku jsme na některé soupeře začali ztrácet. Brzy jsme navíc jednu gumu prorazili a ztratili další vteřiny,“ popisuje nešťastný úvod rally dvaačtyřicetiletý Stejskal.

Jeho sobotní smůle ale stále nebyl konec. V servisu již posádka zvolila pro vůz správné obutí, v tu chvíli ale díky zablokované trati po havárii jednoho ze soupeřů vynechali závodníci EDIKT teamu hned dvě rychlostní zkoušky a opět nedostali šanci ztrátu z úvodu stáhnout.

 

Ani to ale nebylo závodnickému Bohu málo a ve druhé části dne seslal na francouzský vůz další kletbu. V úvodu druhé poloviny etapy nás potkal další defekt a aby toho nebylo málo na osmé rychlostní zkoušce jsme projeli velkou louží a auto se za ní najednou úplně zastavilo. Ona koupel zřejmě byla až příliš důkladná a voda se dostala i do sání… V tu chvíli jsme byli přesvědčeni, že pro nás Rallye Šumava skončila. Po čtyřech dlouhých minutách naštěstí motor naskočil,“ barvitě líčí své trampoty Václav Stejskal.

 

Jako by ale voda spláchla ze zelenostříbrného renaultu veškeré trable. Poslední dva testy sobotní etapy se dokonce podařilo Stejskalovi s Králem ve třídě vyhrát, čímž předznamenali i své nedělní vystoupení. Druhá etapa totiž posádce EDIKT teamu vyšla parádně a ve čtyřech rychlostních zkouškách ze šesti nenašli ve své třídě přemožitele.

Přesto byl jihočeský pilot v cíli spokojen jen zčásti: Neděle byla mnohem lepší než sobota, o tom není sporu. Před posledním testem celé soutěže jsme se ale jakoby vrátili na začátek celé soutěže a opět zvolili nesprávné pneumatiky. Útok na Maďara Baracskaie tak zůstal nedokončen a na nás zbyla o pár vteřin čtvrtá příčka ve třídě…“

 Dodejme však, že Václav Stejskal smutný být rozhodně nemusí. V samostatném hodnocení nedělní etapy Václav Stejskal s Josefem Králem svou třídu suverénně ovládli a ve skupině N jim patřila druhá příčka.

 

Karel Špaček

Motosport-review.cz

 

Tisková informace Edikt Rally Teamu


 
 
Fotogalerie:   Rallye Šumava 2006 - foto Radek Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose