www.car.cz
 

A1GP 2006: V Mexiku se začalo na vodě
     26.2.2006 07:16 - tisková zpráva


Tým České republiky začal v Monterrey slibně a Tomáš Enge zajel ve dvou zmoklých pátečních trénincích celkem čtyřicet kol a v obou výsledkových listinách byl mezi nejlepšími šesti.

V Monterrey se v pátek už jen mohlo vzpomínat na krásné a slunečné počasí ze začátku týdne, celý den totiž pršelo a ačkoliv se ručička teploměru pohybovala kolem 20 °C, pocitově bylo mnohem chladněji. Oba tréninky se odjely na vodě a kluzká trať vedla ke mnoha smykům.

Enge se učil trať a tým pracoval na vyladění vozu na mokro. Český jezdec odjel po dvaceti kolech v každém tréninku a zajel šestý čas v první a čtvrtý ve druhé hodině.

Tomáš Enge:Okolí okruhu je zajímavé a líbí se mi – kolem staré, nepoužívané ocelárny byl relativně nedávno vybudován hezký park. Doufám, že po víkendu budu mít šanci si to tady více prohlédnout. Déšť určil náš program v obou trénincích a s výsledky jsme vcelku spokojeni, ačkoliv pořád musíme vůz trochu vylepšit. Na trati je několik zajímavých a obtížných kombinací zatáček, jízda mě tu baví.

Ve srovnání se  Sentulem je tu jeden obrovský rozdíl – zdejší povrch je tak hladký, že i po menším dešti hrozně klouže, zatímco v Indonésii byl i při mrholení stejný grip jako na suchu. Zvláště mimo stopu je to tady jako jízda na ledě. Navíc se tu za vozy dělá hodně hustý sprej a viditelnost je špatná, i když vůz před vámi je o několik set metrů vepředu. Dnes jsem odjel hodně kol, ale pro správný pocit ještě potřebuji odjet o něco více.

Antonín Charouz, šéf týmu:Trať je zasazena do neobvyklého prostředí, jakoby někdo vybudoval okruh v okolí kladenské Poldi. Zázemí je ve srovnání s předchozími okruhy relativně skromné. Tomáš odvedl dobrou práci a v obou trénincích jsme byli blízko špičce. Víme, že můžeme nastavení vozu ještě trochu vylepšit a zítra máme ještě jeden trénink. Uvidíme, co přinese počasí, osobně doufám, že bude slunečno a oteplí se.

Výsledky naleznete v příloze.

BPA
 
 
Fotogalerie:   Když bažant letí rychlostí 250 ...........

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose