www.car.cz
 

Vítěz Ocupu 2005 Janák se objeví na okruzích FIA WTCC - s alfou
     26.2.2006 07:22 - tisková zpráva


Vítěz okruhového seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup vyzkouší MS cestovních vozů s podporou týmu Stanislava Matějovského. V minulých dnech dvaadvacetiletý jezdec z Ústí nad Orlicí proto navštívil Hradec Králové, aby za asistence generálního manažera ČESKOSLOVENSKÉHO MOTORSPORTU a. s. Stanislava Matějovského vyzkoušel sedačku žlutého ďábla Alfa Romeo 156 Super 2000, s kterým se zúčastní premiérového podniku MS cestovních vozů na slavném italském okruhu v Monze.

"Náš tým zabezpečí jeho start po technické i organizační stránce. K dispozici bude mít vůz, dva naše manažery a tým italských techniků. Využíváme zkušeností z loňské sezóny, kdy jsme jako první tým jeli vybrané závody seriálu mistrovství světa cestovních vozů. Naší snahou bude také jej co nejvíce podpořit. Uspět ve světovém šampionátu není vůbec jednoduché, protože jej čeká konkurence těch nejlepších jezdců a vozů," vysvětlil Stanislav Matějovský a na adresu Janáka dodal: "Je to dobrý závodník, který jezdí několik let. Loni vyhrál seriál Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup a nyní dozrál čas, aby zkusil něco nového. Potom se uvidí, jakou cestou se vydá dál. A nejen proto, že start v mistrovství světa je finančně hodně náročný."

Pro Jiřího Janáka, který v sedmnácti letech absolvoval okruhovou školu u Jiřího Mičánka v Brně, to bude vrchol dosavadní kariéry.

"Bude to určitě zatím moje největší zkušenost na okruzích. Strašně se na to těším. Čeká nás tvrdá konkurence a sám jsem zvědavý, jakým způsobem se dokážeme prosadit. Cílem je co nejlepší výsledek, ale dobře vím, že to bude hodně těžké," realisticky hodnotil během své návštěvy dílnách ČESKOSLOVENSKÉHO MOTORSPORTU své možnosti Jiří Janák.

Minulý rok jel několik závodů nově vytvořeného evropského šampionátu Renault Mégane. Tento vůz měl zadní náhon. Alfa má stejně jako octavia náhon na předek. To je snad jediná výhoda. S jízdními vlastnostmi a dalšími věcmi se však musí seznámit až během testování.

Premiéra bude v Monze, kde se Jiří Janák představí během oficiálního testování a v úvodním závodu světového šampionátu cestovních vozů. Případné další starty se budou dojednávat. 


PR
týmové stránky : http://www.csms.cz


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2005 od CHoliho

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose