www.car.cz
 

Jiří Skula jun. zahájil sezónu v italské Muro Leccese
     26.2.2006 07:26 - tisková zpráva


V minulých dnech se vrátil mladý Jiří Skula - nositel dvou titulů Mistra ČR za rok 2005 (závody na okruzích, kategorie do 1400 ccm, MM ČR 2005 a motokára, třída NA 100 MČR 2005) z italského okruhu La Conca v Muro Leccese, kde se jel ve dnech 3. - 5. 2.  první ze závodů serie 2006 WSK (www.wskarting.com).

V letošním roce zde byl právě pod tímto názvem zahájen nový seriál závodů motokár, ve kterém se utkají nejlepší motokáristé z mnoha zemí. Seriál se skládá ze čtyř závodních víkendů - tří v Itálii a jednoho v Belgii. Jiří Skula bude v tomto seriálu hájit barvy týmu KVS racing.

První okruh z nového seriálu závodů je pro Skulu známý už z minulé sezóny - jel tam v srpnu závody mistrovství Evropy. Této znalosti dokázal využít, když už v prvních trénincích a rozjížďkách obsazoval místa v první desítce. Do prvního finále startoval z vynikajícího 8. místa a v cíli skončil šestý, což byla zároveň i jeho startovní pozice do druhého nedělního finále. Tam se mu již tak nedařilo. Závod se jel za deště a po kolizi v jeho úvodu skončil mladý jezdec v hodinách a musel ze závodu odstoupit.

"Jsem rád, že mám už nyní možnost jezdit na okruzích, kde jsou klimaticky příznivější podmínky. V sérii závodů WSK jedu ve třídě ICA 100 se strojem Maranello s motorem Maxter. Pro všechny jsou pak předepsány pneumatiky Bridgestone.

V letošním roce budu startovat zejména v Itálii, kde pojedu kromě série WSK také 2006 Open Masters a zanedlouho i prestižní Winter Cup (www.federkarting.it), na který je přihlášena více než stovka jezdců z celé Evropy. Jsou to všechno cenné zkušenosti, které chci v letošním roce získávat právě na evropských okruzích. V motokárách z těchto důvodů nepojedeme letos žádnou z domácích soutěží.

V České republice se naopak budeme soustředit na závody automobilů na okruzích, kde budu opět startovat s vozem Škoda Fabia v mistrovství ČR, divize D4, kategorii do 1400 ccm." řekl po návratu z Itálie mladý jezdec.

PR

http://www.csms.cz/


 
 
Fotogalerie:   Novopacká kudla 2006 na sněhu a ledu, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose