www.car.cz
 

Matějovského tým na prahu nové sezóny. Lacko opět do trucků !
     26.2.2006 07:50 - tisková zpráva


ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT, a. s. se sídlem v Hradci Králové loni představil projekt pod názvem INTERNET EXPRES Prima Team. Hlavním cílem bylo nasbírat co nejvíce zkušeností v řadě špičkových seriálů jako mistrovství světa cestovních vozů, světový šampionát FIA GT či Evropský pohár tahačů. Prioritní závodník týmu Adam Lacko absolvoval bohatý program, během sezony se posadil za volant sedmi různých automobilů.

Generální manažer - bývalý závodník a mistr Evropy v závodech tahačů - Stanislav Matějovský si získaných zkušeností nesmírně cení: "Náš záměr jsme stoprocentně splnili. I když jsme neabsolvovali v zahraničí celé seriály, získali jsme řadu cenných zkušeností. Vyzkoušeli jsme tuto cestu a získali potřebný přehled, znalosti a kontakty. Díky tomu jsme rozšířili naše schopnosti a možnosti. Získaných zkušeností chceme v co nejširší míře využít v následující sezoně. Přípravy jsou již v plném proudu."

V letošním roce budou pro ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT stěžejní závody Evropského poháru tahačů. "Tahače jsou na velkém vzestupu. Startovat by mělo pět mercedesů s tovární podporou a stejný počet vozů MAN, dvě buggyry a další značky. Špička startovního pole, které bude čítat až čtyřicet tahačů, se rozšíří na dvanáct až patnáct jezdců. Účast v kompletním pohárovém seriálu (celkem osm závodů) je pro nás velkou výzvou," sdělil Stanislav Matějovský.

I přes změněnou loňskou strategii INTERNET EXPRES Prima Team udržoval kontakt v Evropském poháru tahačů. Lacko se zúčastnil s buggyrou tří podniků "Věřím, že navážeme na naše bohaté zkušenosti a Adam bude bojovat o místa na stupních vítězů. Vlastní vůz MAN jsme již zakoupili a v současné době se na něm v hradeckých dílnách již pracuje. V polovině března bychom chtěli absolvovat první testy," plánuje generální manažer.

Dalším těžištěm činnosti budou nejvýznamnější domácí podniky - mistrovství republiky v závodech na okruzích - divize D4 a Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup. Loni, v silné české konkurenci, hradecká stáj triumfovala a Stanislav Matějovský převzal ocenění pro nejlepší tým mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích.

"Naším hlavním cílem je obhajoba prvenství v týmech. Jiří Skula pojede v kategorii do 1400 ccm, ve "dvoulitrech" bude obsazení i vozy známé během čtrnácti dnů," řekl Matějovský, který potvrdil, že stejný cíl - týmové prvenství - platí i v případě ČP Škoda Octavia Cupu. V tomto seriálu by měli za volant tří octavií usedat Adam Lacko, Michal Matějovský a Filip Albrecht.

Získané zkušenosti ze světových šampionátů i domácího mistrovství chce Stanislav Matějovský komerčně využít. "Jako jediný český tým jsme absolvovali závody mistrovství světa cestovních vozů a získané zkušenosti a kontakty chceme samozřejmě využít. Jsme schopni zprostředkovat a následně zajistit účast v závodech mistrovství světa i dalších vrcholných podnicích. O naše služby projevila v minulých dnech zájem řada zákazníků. Díky širokému vozovému parku a zázemí jsme schopni zajistit `na klíč` start ve vybraném seriálu," prozradil Stanislav Matějovský.

Kompletní program týmu na letošní rok bude představen na tradiční březnové tiskové konferenci v pražském hotelu Ambassador. 

 

PR

Týmové stránky : http://www.csms.cz/


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 od Marka Repky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose