www.car.cz
 

Ruské vozy Lada pojedou letos zkušebně okruhové MS 2006
     27.2.2006 16:41 - Pavel Jelínek


I hlavně v relativně již dávných letech u nás dobře známý ruský automobilový výrobce Lada Avtovaz připravil  na letošek překvapení. Na přelomu loňského roku oficiálně oznámil, že vstoupí do letošního seriálu MS cestovních vozů.

To se od  loňského roku jede jako světový šampionát a  mimochodem se pojede i u nás v Brně. Mimochodem, pokud jde o zmíněnou  ruskou automobilku, v letošním roce slaví již 40. výročí založení společnosti.

Prozatím zkušebně budou nasazovány dva vozy  Lada 21106 S2000, které bude připravovat německý tým MTEC Sport a to v údajně úzké spolupráci se sportovním oddělením  automobilky. Ta má mimochodem nemalé zkušenosti s okruhovými závody cestovních automobilů, ale zatím především  v Rusku.

Již pro příští rok 2007 by měl být nasazován nový model Lada Priora.

Do České republiky zavítají jezdci letošního seriálu MS cestovních vozů na sklonku sezóny - o prvním zářijovém víkendu. Na Masarykově okruhu v Brně bude závěr sezóny vůbec bohatý: Po WTCC se ještě pojede MČR silničních motocyklů, Podzimní cena, premiérově  také "zimní formulový šampionát národů" A1GP a Epilog 2006.


 
 
Fotogalerie:   Okruhové plecháče D4 - A co letos??

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose