www.car.cz
 

Peter Kox - rozhovor o spolupráci s česko ruským týmem Convers MenX
     1.3.2006 18:23 - tisková zpráva


Convers MenX tým se zúčastní kompletní Le Mans Series čítající pět vytrvalostních závodů a vedle toho byl vybrán i organizátory legendárního závodu 24 hodin Le Mans pro účast v prestižním podniku, který startuje 17. června 2006.  Přinášíme rozhovory s jezdci týmu:

 

Další info zde:

Menx a Convers spojili síly pro Le Mans 

Robert Pergl o letošní sezóně v LMS 2006. Otázky&Odpovědi 

 

 

Alexej Vasiljev, Rusko           Otázky&Odpovědi

 

Jak si myslíte, že se přizpůsobíte novému prostředí a týmovým kolegům?

 

Na nadcházející sezonu se opravdu těším. V minulých letech jsme závodili za jiné týmy, ale pochopitelně jsme sledovali, jak si vedou ostatní. Z Roberta i Petera mám velmi dobré dojmy a neočekávám, že by při práci s nimi nebo týmem vznikly nějaké problémy. Nejdůležitější je pracovat jako tým, všichni musí mít stejný cíl. Vím, že MenX dokáže vytvořit takovéto prostředí, které mi loni chybělo.

 

Myslíte si, že můžete vylepšit i vaše výkony?

 

Jak jsem řekl, musíte se cítit úplně v pohodě, abyste předvedli vaše maximum. I malé drobnosti můžou znamenat velké rozdíly a vím, že můžu podávat lepší výkony než loni.

 

Jaké máte cíle?

 

Minulý rok jsem byl několikrát na stupních vítězů, logicky se chci zlepšit, takže bych rád vystoupil i na nejvyšší stupínek.

 

Peter Kox, Holandsko           Otázky&Odpovědi

 

Proč jste se rozhodl dále spolupracovat s týmem Convers MenX?

 

S MenXem jsem pracoval v loňském roce a tým odvedl ve své premiérové sezoně v LMES dobrou práci. Rychle jsem se v něm cítil jako doma a v průběhu sezony jsme vůz vylepšovali. Je příjemné být součástí nového projektu s Conversbank a měli bychom mít dohromady silný komplet – vůz, pneumatiky, jezdci i tým. Všichni máme zkušenosti z loňské sezony LMES a pokud je dokážeme správně využít, měli bychom udělat další krok vpřed. Určitě se můžeme zlepšit.

 

Prodrivem postavené Ferrari 550 znáte velmi dobře, kde jsou silné stránky vozu a jak je na tom ve srovnání s konkurencí?

 

Vůz jasně dokázal, že může vyhrávat závody a myslím, že v kombinaci s pneumatikami Michelin máme velmi dobrý komplet. Aston Martin a nové Corvetty jsou rychlé, ale ACO (organizátor 24 hodin Le Mans a LMS) kontroluje jejich rychlost, takže bychom měli být schopní s nimi bojovat.

 

Jaké výsledky by vás uspokojily?  

Zatím neznáme všechny soupeře, ale když se podíváte na výsledky z loňské sezony, měli bychom bojovat o stupně vítězů a vítězství. Hodně bude záležet, jak budeme my jezdci spolupracovat.

 

 

Kalendář závodů LMES 2006

 

9. dubna           Istanbul, Turecko

14. května           Spa, Belgie

16. července           Nürburgring, Německo

27. srpna          Donington, Anglie

 24. září Monza, Itálie

PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP v Africe 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose