www.car.cz
 

Na Velké ceně Bahrajnu Formule 1 očekává FIA miliontého řidiče trenažéru ÚAMK
     1.3.2006 18:33 - tisková zpráva


Ve dnech 12. – 15. března tohoto roku se v hlavním městě Arabských spojených emirátu Bahrainu koná další Velká cena F1, pořádaná Mezinárodní automobilovou federací FIA.

Mezinárodní automobilová federace FIA pozvala k účasti v doprovodném programu pro širokou motoristickou veřejnost český ÚAMK. Jako na řadě předchozích Velkých cen má v Bahrajnu předvádět svůj unikátní simulátor nárazu, který simuluje náraz vozidla jedoucího rychlostí 30 km do pevné překážky. Účastníci tohoto testu si na vlastní kůži mohou ověřit nutnost používat při jízdě zádržné systémy (bezpečnostní pásy). Každý si tak může názorně představit, jaký by pro něj byl výsledek nárazu, kdyby nebyl připoután.

Simulátor nárazu je už několik let prezentován na motoristických akcích v České republice (kde se s ním seznámily již statisíce osob), ale také v zahraničí. V loňském roce se mohli příznivci motoristického sportu se simulátorem seznámit například při závodech F1 v Číně (v Šanghaji), v Anglii ( v Silverstonu), ve Španělsku (v Madridu), V Itálii (v Monze či v Maďarsku (v Budapešti).

 

Několik  exemplářů z dílen ÚAMK je využíváno i zahraničními autokluby. Celkový počet jízd z akcí na pěti kontinentech se nyní přiblížil jubilejní milionté jízdě. Miliontý jezdec je očekáván právě v doprovodném programu na letošní Velké ceně Bahrajnu.

Český team ÚAMK je tak historicky jedním z nejúspěšnějších teamů v rámci závodů Formule 1 a jeho mezinárodní příspěvek k bezpečnosti silničního provozu je ze strany FIA vysoce ceněn.

 

 

 

Pavel Kuchálik

řed. odboru vnějších vztahů a komunikace

ÚAMK a.s.


 
 
Fotogalerie:   A1GP v Indonésii 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose