www.car.cz
 

Mikšovský v Austrálii : Po zásahu Veliniho došlo na kotrmelce
     5.3.2006 10:25 - tisková zpráva


Poté, co Tomáše Mikšovského zezadu přistrčil Ital Velini, skončil náš jezdec v australském závodě v kotrmelcích.

Na závod v Austrálii nebude Tomáš Mikšovský vzpomínat s dobrým pocitem. Pád ve třináctém kole ukončil jeho snahu o dobrý výsledek.
Start závodu vyšel nymburskému jezdci velmi dobře, a když tradičně dobrou práci odvedl i v úvodním kole, mohl se Tomáš Mikšovský při prvním průjezdu cílovou rovinkou radovat z předjetí šesti soupeřů a tím postupu oproti jeho špatné výchozí pozici, kterou bylo 28. místo na startovním roštu.

Pak se Tomáš při souboji ve skupině opět na krátkou dobu o tři místa propadl, nicméně v polovině závodu již opět atakoval dvacátou pozici. Přišlo však smolné třinácté kolo a s ním i nájezd do jedné z pravotočivých zatáček okruhu Phillip Island v Austrálii.

Jezdec týmu Intermoto Czech Klaffi se soustředil na průjezd zatáčkou, když najednou ucítil náraz do svého zadního kola. To totiž Ital Alessio Velini nezvládl brzdění do zatáčky a našeho jezdce tak doslova sestřelil v době, kdy jezdil na 21. pozici.

Tomáš Mikšovský
"Do závodu jsem nechal udělat změnu v nastavení předních vidlic, protože se mi neustále nedařilo optimálně projíždět dvě moje nejhorší místa. Byly to dvě rychlé zatáčky, kde jsem hodně ztrácel. Nicméně ve třináctém kole ukončil můj nešťastný víkend Ital Velini. Bylo to v pravé zatáčce MG, která následuje po známém horizontu Lukey Heights. Zezadu mi vrazil do boku mého stroje a já z toho nedobrovolně vystoupil.

Tento víkend se mi vůbec nevydařil a nejraději bych na něj co nejrychleji zapomněl. Hodně mě to mrzí, protože jsem chtěl nějakým výsledkem odměnit chlapce z týmu, kteří neustále pracují na vylepšení motocyklů.

Nyní máme možnost absolvovat ve Valencii oficiální testování a tak je to dobrá šance připravit motorky pro třetí závod, který se v dubnu pojede právě ve Valencii."

Výsledky závodu:
   1.- Sebastien Charpentier  (FRA-Honda)  21 kol
   2.- Kevin Curtain   (AUS-Yamaha)  +1,361
   3.- Broc Parkes   (AUS-Yamaha)  +7,796
   4.- Yoann Tiberio   (FRA-Honda)  +16,788
   5.- Robbin Harms   (DAN-Ducati)  +16,798
---------------------------------------
DNF Tomáš Mikšovský  (CZE-Honda)

 


PR Moto Road Racing Agency


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2005 od Milana Spurného, disty.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose