www.car.cz
 

David Komárek doma v Okříškách pátý. Okusil i havárku s traktorem
     8.3.2006 14:11 - Pavel Jelínek


Černým koněm sobotního sprintu v Okříškách byl domácí David Komárek s  áčkovým lancerem, který mimochodem dostal nové parádní zbarvení i novou  masku. Na sněhu a ledu ovšem nejsilnější  vůz  vždy nemusí vyhrát, což se  taky právě v tomto případě potvrdilo.

Na Vysočině hodně rozhodovala  volba vhodných pneumatik a tak  první letošní podnik seriálu mistrovství České republiky v jednodenních automobilových soutěžích vyhrály vozy skupiny PV. Celkově pátou  příčku si odvezl  Komárek s Roupcem. Tato dvojice se ovšem zároveň stala  vítězem Super rallye, kde se ovšem nesjela  nijak zázračná konkurence.

Letošní ročník Rallye Vysočina byl premiérově odstartován už v pátek večer, kdy jednašedesát  posádek vyrazilo na 2,2 km dlouhý prolog v centru Třebíče. Ředitel rallye Zdeněk Trnka byl spokojen s diváckou  kulisou 2 500 (platících) diváků na krátkém  úseku, ale jinak se názory na prolog  různily. Po odjetí několika vozů totiž pořadatelé trať  prosolili a  tím změnili podmínky. Pneumatiky  čekajících vozů mezitím vychladly  atd ...

Právě to mohlo  způsobit, že David byl po prologu  až na 11. místě: "My jsme měli problém s tím, že jsme měli strašně studené a tvrdé gumy a naše auto na všechny rychlosti hrabalo," řekl po pátečním prologu David Komárek. Kromě toho už  před startem dodal : "Strašně dlouho jsme  neseděli  v závodním autě...,"

Posádku navíc ještě před začátkem závodů při tréninku potkala nepříjemná událost, jakou jistě je havárie s traktorem, který jel po  erzetě.

"Silnice byla široká tři metry sedmdesát, traktor měl na šířku tři metry čtyřicet, no a tak už jsme se tam nějak nevešli," popisoval karambol David Komárek.

Naštěstí vše dobře dopadlo a kolize nezanechala na  Davidovi psychické stopy...,  Páté místo není  zase tak  špatným startem do sezóny.

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2006, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose