www.car.cz
 

Představy designérů Citroën o budoucnosti hodně vzdálené. Automobil roku 2054 !
     9.3.2006 21:50 - tisková zpráva


Auto (virtuální) pro rok 2054

Paříž, 9.3.2006 - I když Citroënu jsou hodnoty progresivního designu a inovací, s nimiž hledí do budoucnosti, vlastní, zadání aktuálního úkolu designérům značky zavánělo budoucností hodně vzdálenou – představit si automobil roku 2054!

Důvod je ovšem prostý – tým odborníků Styl Citroën spolupracoval na přípravách celovečerního animovaného filmu s názvem Renaissance, jehož tvůrcem je Christian Volckman. Proč si Volckman vybral pro ztvárnění futuristických představ o autě poloviny 21.století právě návrháře Citroënu?

Citroën měl k filmovým kotoučům vždy blízko a sám režisér připomíná legendární model DS jako zářný příklad. V současné době však vytvářeli designéři Citroënu svůj vůbec první virtuální vůz, který bude hrát ve filmu. „Když nám v Citroënu předložili své představy a návrhy, byly přímo vizionářské. Výsledek naší tříměsíční společné práce pak zcela zapadá do světa futuristického filmu,“ řekl Volckman.


Finálový design virtuálního vozu budoucnosti vyniká vytříbenými liniemi, které jsou ostatně vlastní všem modelům Citroën. Přední část upoutá pozornost svou mohutností, ale i uvolněností linií, v zadních partiích zase souzní dynamika a stabilita.


Celý projekt jen podtrhuje to, že srdce Citroënu bije pro budoucnost.

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

 

PR
Ing. Martina Bedrnová


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2006, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose