www.car.cz
 

Polygon Most v plném provozu. Školí se strážníci i hasiči
     12.3.2006 22:52 - tisková zpráva


 Školili se zde strážníci, proběhl i test pneumatik

 

Mostecké centrum výuky bezpečné jízdy ve čtvrtém měsíci svého provozu funguje naplno. Kromě běžných kurzů pro řidiče osobních vozů zde probíhá například výcvik  šoférů hasičských cisteren, ale v posledním týdnu se zde školili také strážníci Městské policie Most a uskutečnil se i plnohodnotný test pneumatik.

 

Už loni v říjnu, když se na staveništi Polygonu Most bylo podívat vedení města Mostu, nechal se primátor Vladimír Bártl slyšet, že strážníkům mostecké městské policie by kurz bezpečné jízdy v takto vybaveném areálu byl jistě prospěšný. Strážníci včetně zástupce velitele Jiřího Hincáka zde tedy minulý čtvrtek absolvovali klasický výcvik, který obsahoval dvě hodiny teoretické přípravy na učebně a pak po zbytek dne opakované nacvičování jednotlivých manévrů na kluzných plochách a také v dalších výcvikových modulech polygonu.

 

Výhodou byl čerstvě napadaný sníh, na němž strážníci procvičovali jízdu do zatáčky na velké točně, ale třeba také slalom mezi kužely v poměrně velkých rychlostech. Vyzkoušeli si také vyhýbací manévry na kluzné ploše z kopce, brždění i zatáčení a samozřejmě jednu z největších atrakcí mosteckého areálu – úhybnou desku, která u vozidla vyvolává smyk na navazující kluzné ploše.

 

Dá se tedy říci, že první skupina mosteckých strážníků už je nyní za volanty služebních vozidel mnohem jistější, lépe zná jejich technické možnosti a chování i své vlastní schopnosti a meze ve špatných klimatických podmínkách.

Další zajímavou akcí bylo společné testování Tuning Magazínu pod záštitou slovenského pneumatikářského koncernu Matador.

 

Při něm byly využity nejen jednotlivé výcvikové moduly polygonu, ale také závodní dráha AUTODROMU MOST. „Princip je především v tom, že řidiči první část testování absolvovali na svém vlastním obutí a na druhou polovinu dne už měli vozy přezuty na gumy od nás. Šlo o možnost porovnat chování vozu jednak ve smycích na polygonu a pak i v extrémní zátěži na okruhu.

 

Měřili jsme časy, zaznamenávali jsme postřehy a všechno se točilo na kameru a fotografovalo. Vznikl tak soubor velice cenných informací, se kterým budeme nadále pracovat,“ vysvětlil Radoslav Revák ze slovenského Púchova.

 

Letošní extrémně dlouhá zima opět jen potvrzuje, že štěstí na silnicích přeje jedině připraveným. Ideální místo pro takovou přípravu je jednoznačně na Polygonu Most.

 

PR

(12.3. 2006)


 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton Podbořany 2006 od M. Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose