www.car.cz
 

Okříšky 2006: Z domácích jezdců z Vysočiny zajel nejlépe Komárek
     13.3.2006 10:34 - Pavel Jelínek


Z Vysočiny nejlépe Komárek

Jaromír Navrkal

 

Okříšky: Dvě první místa si odvezly posádky z našeho kraje Vysočina. Nejlépe hodnoceni byli David Komárek se Zdeňkem Roupcem, kteří celkově dojeli na pátém místě a vyhráli soutěž Rally Super Serie (RSS).„Jeli jsme první letošní soutěž a bylo to znát na naší jízdě.  Tentokrát nerozhodoval výkon motoru, ale volba pneumatik. Ty jsme na první třetinu nezvolili právě nejlépe. Jeli jsme opatrně, protože jsme nechtěli poškodit auto“ řekl v cíli Komárek.

 

Druhé vítězství si odvezla telčská posádka Pavel Přibyl s Milošem Šebou, kteří s vozem Škoda Felicia zcela opanovali třídu N1 do 1400 ccm. V servisu mezi druhou a třetí sekcí sdělil spokojený spolujezdec Miloš Šeba: „Auto jede výborně, my také. Přesto bylo několik krizovek, zvláště při skoku na Sádecké vložce, ale do cíle určitě dojedeme pro vítězství“. Druzí skončili ve třídě A8 i v RSS. Jáva Javoš a Michal Markvart z Monte Pacov Motorsport na voze Subaru Impreza WRX.

 

Hlavně pro radost závodila bratrská dvojice Vít a Milan Böhmovi z Jihlavy, kteří startovali se starší generací vozu Honda Civic, nakonec dojeli druzí ve skupině S a pátí v byli hodnoceni RSS. Čtvrté místo ve třídě A5 do 1400 ccm vybojovala  třebíčská dvojice Tomáš Hobza a Petr Záruba (Škoda Felicia) , startující za Horácký Autoklub.

 

Březnický vrchař Marek Rybníček společně s Petrou Třebínovou obsadili šesté místo ve třídě N2 do 1600 ccm s Hondou Civic. „Soutěž beru jako přípravu pro vrchařské závody, jedu celkem opatrně a chci dovést auto na cílovou rampu nepoškozené“ sdělil v servisní zóně Rybníček.

 

Nedobře začala sezóna pro Milana Šimečka a Daniela Hejsu, loňské celkové vítěze mistrovství ČR ve třídě A 7 do 2000 ccm.  Potýkali jsme se s gumama, použili jsme bezhrotové. Pak jsme měli problémy s tlumičem, nestihli jsme přejezd na start rychlostky a dostali jsme penalizaci. Doufám, že jsme si to vybrali na celou sezónu dopředu“ řekl Milan Šimeček. Nakonec dojeli ve své třídě s vozem Nissan Almera GTi na pátém místě. 


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina Okříšky - foto Jirka Navrkal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose