www.car.cz
 

Tomáš Kurka v Okříškách premiérově s „Áčkem“
     14.3.2006 12:54 - tisková zpráva


Žluté Mitsubishi Lancer EVO 7 startující ve skupině A8 jsme byli v předchozích dvou sezónách zvykli vídat v rukách Leoše Flídra. Na Vysočině se však objevilo pilotované Leošovým soupeřem z loňského ČMPR Tomášem Kurkou.

 

V Okříškách se Tomáš s vozem spíše seznamoval a tomu odpovídalo také konečné umístění na 35. pozici. „Zvolili jsme nevhodné obutí. Jeli jsme D10. Kdo chtěl uspět musel jet něco jiného, ale vhodné pneu jsme neměli s sebou. Ještě v sobotu ráno když jsme se rozhodovali, jsme věřili tomu, že s tímto obutím uspět můžeme. Nebyl důvod myslet si, že se pojede na úzkých hřebíkových gumách. Ale vyplynulo to z počasí“ říká Tomáš Kurka.

 

„Co se týká povrchu byla to náročná soutěž. Střídal se led, sníh, posyp, voda. Nemáme na takovém povrchu ještě tolik zkušeností“.

 

Jak se k Tomášovi auto vlastně dostalo? „Ne, auto jsme nekoupili. Zatím máme s Leošem dohodu, že jej budeme provozovat. Pojedeme s ním letošní Supersérii. S autem se objevíme znovu na Valašce“.

 

Tomáš Kurka však v letošní sezóně nepojede pouze s EVO7. V uplynulé sezóně jsme jej vídali také s „enkovou“ EVO 8, ale její pouť po českých tratích ukončil strom na Rally Příbram. „V Příbrami došlo k větší ráně, která nás sice na zdraví nepoznamenala, ale auto bylo zralé na výměnu karoserie. Udělala se kompletní přestavba vozu.“

 

Objeví se tedy Tomáš znovu s enkem? „Pojedu i s enkem. Premiéra bude v Hustopečích, kde chceme nové auto odzkoušet. Pak se chceme s enkem zúčastnit MMČR, který pro nás začíná v Půchově“. O jaké EVO8 se tedy jedná? „Bude to vlastně dotažené MR. Nová osmička. Vylepšilo se spousta věcí které jsme v minulé sezóně vychytané neměli“.

 

 

Petr Medřík


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina Okříšky - foto Jirka Navrkal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose