www.car.cz
 

Alternativní pohon motorových vozidel na letošním Autotecu 2006
     15.3.2006 10:11 - tisková zpráva


Významnou konferencí, která se premiérově uskuteční v rámci doprovodného programu letošního 11. ročníku veletrhu AUTOTEC bude mezinárodní konference s názvem Silniční doprava a životní prostředí.

Konference věnovaná aktuálnímu tématu alternativních druhů pohonu motorových vozidel navazuje na celosvětovou snahu budoucího využívání právě alternativních energetických zdrojů. O významu této problematiky svědčí nejen snaha výzkumných a vývojových pracovišť o nalezení optimálního vztahu mezi cenou a efektivností takových zdrojů, ale také výzvy předních státních představitelů v čele s prezidentem USA Georgem Busem orientovat se na tyto energetické zdroje.

V souvislosti s tím jsou očekávány dramatické změny v energetické politice USA, které by měly výrazně snížit závislost země na dovozu ropy z Blízkého východu a naopak směřovat k alternativním pohonům automobilů, investicím do hybridních vozidel či k využívání motorů, které jsou poháněny biopalivy. Podobné priority si klade také Rakousko a řada evropských států.

K tomuto aktuálnímu a ve světě stále častěji diskutovanému tématu se v rámci konference vyjádří technické vysoké školy a univerzity České republiky, které budou referovat o svých výsledcích v oboru motorových pohonů na vodík, ethanol, zemní plyn, palivové články, elektromobily či motory využívající hybridní pohon. Účast potvrdili také výrobci a uživatelé uvedených zdrojů, stejně tak i zahraniční specialisté pro tuto oblast.

Zkušenosti s provozem ekologických autobusů bude prezentovat francouzský IRISBUS, hybridní pohon přiblíží Technická univerzita z Mnichova, v jednání je účast expertů z Nordic Folkencenter for Reewable Energy, dánské společnosti RISO a řady dalších. Významné zastoupení na konferenci budou mít také výrobci biopaliv a specialisté zabývající se související legislativou, kteří budou informovat o možnostech výroby tohoto druhu v České republice.

Kromě uživatelů nákladní, osobní či veřejné dopravy a zástupců měst, v jejichž kompetenci již provoz dopravy je, přispěje informovanost v této problematice také k dalšímu vývoji zejména v zemědělství (výroba biopaliv), průmyslu (výroba bioethanolu, lisovny, míchací zařízení) a v neposlední řadě také již zmíněném dopravním průmyslu.


PR


 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton Podbořany 2006 od M. Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose