www.car.cz
 

Automotodrom Brno - oficiálně před sezónou 2006
     16.3.2006 22:46 - tisková zpráva


SEZÓNA 2006                                     

  

Změna majitele společnosti Automotodrom Brno, a.s.

 

V prosinci roku 2005 došlo ke změně majitele majoritního vlastníka AUTOMOTODROM BRNO, a.s., společnosti RAFAS HOLDING, a.s.  držící 70% akcií. Firma RAFAS HOLDING, a.s.  byla - po téměř rok trvajícím jednání - ze 100% převzata společností A.B.R. INVEST, a.s.. Společnost A.B.R. INVEST, a.s. se tak stala vlastníkem majoritního (70%) podílu společnosti AUTOMOTODROM BRNO, a.s. 

 

Dalšími akcionáři jsou:

-                      AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY s podílem 15% akcií

-                      AUTOMOTOKLUB BRNO MASARYKŮV OKRUH s podílem 15% akcií.

Těsně před schválením je převod 5% akcií společnosti vlastněných AMK Brno – Masarykův okruh na město Brno.

 

 

V návaznosti na změnu majoritního vlastníka došlo i ke změnám ve statutárních orgánech a managementu společnosti:

-                      nové pětičlenné dozorčí radě předsedá pan Karel Abraham

-                      v čele představenstva je předsedkyně Ivana Ulmanová, která je zároveň výkonnou ředitelkou společnosti,

-                      členem představenstva a obchodním a marketingovým ředitelem byl jmenován Radek Pažout

 

 

Strategií nového vlastníka a managementu společnosti je výrazné posílení pozice společnosti AUTOMOTODROM BRNO jako pořadatele nejvýznamnějších automobilových a motocyklových závodů ve střední Evropě. K dosažení stanoveného cíle budou směřovat tyto zásadní kroky:

 

1.       Výrazné a dlouhodobé investice do areálu automotodromu v oblasti:

-          služeb pro návštěvníky (kvalita a ceny stravování, nové tribuny, LED obrazovky na závody atd.)

-          infrastruktury areálu (nová vodárna, nájezd do boxů, zasíťování areálu, vstupy atd.)

2.       Udržení stávajících a event. získání nových závodů patřících do seriálů mistrovství světa prostřednictvím úzké spolupráce se světovými i českými sportovními autoritami (FIM, FIA, IRTA, AČR, AMK Brno), promotéry jednotlivých závodů.

3.       Koordinace aktivit a rozvojových koncepcí s Jihomoravským krajem a městem Brnem

4.       Podpora mladých talentovaných jezdců

5.       Otevřenost vůči veřejnosti i médiím

6.       Korektnost, transparentnost  a standardizace postupů ve společnosti vůči akcionářům a obchodním partnerům.

 


 

 

Atraktivní sezóna 2006

 

Kalendář závodů se na rok 2006 podařilo rozšířit o světový šampionát cestovních vozů (WTCC) a místo závodu vozů DTM se připravujeme na brněnský okruh přivést atraktivní pohár národů A1 GP.

 

 

1.4.2006 Renocar Tuning Jaro

Sraz příznivců tuningu a jízdy veřejnosti na závodní dráze, prodej doplňků.

 

 

28.-30.4.2006 Jarní cena Brna

Tradiční zahájení automobilové okruhové sezóny. Nabitý motoristický víkend nabízí nejen závody Mezinárodního mistrovství České republiky, ale také závody polských a rakouských seriálů. O mistrovské body do našeho domácího šampionátu se bude bojovat v Divizi 3, tedy klání Národní formule do 1400ccm, obohacené o Formuli König do 1400ccm. Na trať vyjedou samozřejmě i vozy Divize 4, tedy cestovní a sportovní automobily, které se představí hned ve dvou závodech: sprintu a vytrvalostním. Dále se mohou návštěvníci těšit na napínavý závod českého poháru vozů BMW1 či oblíbený Česká Pojišťovna Škoda Octavia Cup.

 

V rámci Jarní ceny se v Brně utkají i jezdci Volkswagen Castrol Cupu, tedy polského šampionátu vozů VW. Perličkou budou závody rakouského šampionátu historických vozů Histo Cup (1961-81) a Histo Cup Young Timer (1982-91).

 

 

26.-28.5.2005 SUPERCAR

Mistrovství FIA vozů Grand Tourismo tříd GT1 a GT2 se v Brně pojede

již posedmé! Kromě napínavého čtyřhodinového souboje vozů světových značek Corvette, Ferrari, Saleen, Lamborghini či Maserati se fanoušci rychlých kol mohou těšit na další doplňkové závody: FIA Cup of Historic Grand Tourismo Cars, FIA European Challenge of Historic Touring Cars, Maserati Trofeo, BMW 1 Challenge, Česká Pojišťovna Škoda Octavia Cup.

Desetidílný seriál FIA Grand Tourismo odstartuje 7. května na okruhu Silverstone a hned poté následuje závod v Brně. Šampionát se letos vrací na tratě do francouzského Dijonu a italského Mugella, zcela novými okruhy  budou Bukurešť, italská Adria a francouzský Paul Richard. Vrcholem šampionátu se opět stane slavná čtyřiadvacetihodinovka v belgickém Spa-Francorchamps. Šampionát skončí  v polovině listopadu v Dubaji.  Na startu by neměl chybět Jan Vonka (Porsche), který loni v seriálu třídy GT2 obsadil osmé místo a jeho Czech National Team skončil čtvrtý. Pět bodů si připsal i Josef Venc, který skončil třicátý.   

 

 

21.-23.7.2006 Corona Extra Superbike World Championship Mistrovství světa Superbiků, Supersportů, Superstocků, seriál Suzuki GSX-R

Světový šampionát Superbike a Supersport má letos za sebou už dva podniky na okruzích Losail v Kataru a na australském Phillip Islandu. Mnohem vyrovnanější bitvu o titul než tomu bylo loni, kdy jasně kralovali Troy Corser a Suzuki, nabídnou tentokrát určitě Superbiky. K nejžhavějším kandidátům patří  loňské hvězdy MotoGP Troy Bayliss (Ducati) a Alex Barros (Honda). Bayliss, který tento šampionát vyhrál v roce 2001, se také po úvodních závodech ujal vedení celkové klasifikace. Na paty mu ale šlapou další bývalí šampióni.

 

Druhý je nyní Brit Toseland (Honda), který zvítězil v roce 2004, a třetí Corser (Suzuki), který byl mistrem dokonce dvakrát – loni a v roce 1996. Barros je zatím čtvrtý. V Supersportech vykročil suverénně za obhajobou Francouz Charpentier (Honda), který zvítězil v obou úvodních závodech. Hradecký tým Intermoto, jediný stálý český účastník ve světovém šampionátu Supersportů, má na svém kontě zatím tři body, které získala nová opora východočeské stáje William de Angelis ze San Marina. Tomáš Mikšovský v Austrálii upadl a v Kataru dojel sedmnáctý. V Brně se navíc představí i další naši jezdci v obou závodech třídy Superstock.

           

 

18.-20.8.2006 Gauloises Grand Prix České republiky  

Mistrovství světa silničních motocyklů tříd 125ccm, 250ccm a MotoGP

Vrchol české motocyklové sezóny zahájí už tradičně podzimní část světového šampionátu, který začíná 26. března ve španělském Jerezu. Oficiální testy IRTA v Barceloně a Jerezu, které uzavřely zimní přípravu, určitě navnadily naše fanoušky, protože Jakub Smrž ve dvěstěpadesátkách i Lukáš Pešek ve stopětadvacítkách v nich podávali výborné výkony a potvrdili nemalé ambice. Ostatně poslední představení jezdců i týmů před startem Grand Prix naznačilo, že letošní 58. světový šampionát by mohl nabídnout ve všech třech kubaturách jednu z nejvyrovnanějších bitev posledních let.

 

V královské třídě MotoGP vyhrál loni Valentino Rossi popáté v řadě, z toho podruhé za sebou na Yamaze, a zůstává favoritem číslo jedna. Slibnou formu ale ukázali také jezdci týmu Ducati - Španěl Gibernau, který loni odešel od Hondy, a Ital Capirossi. Výborně jezdil i  Japonec Nakano s Kawasaki, ale na zlatý stupínek se chce vrátit především Honda, která spoléhá na Itala Melandriho, Američana Haydena a také na své nové želízko, dvacetiletou španělskou hvězdu Pedrosu, trojnásobného mistra světa, který poslední dva roky vládl dvěstěpadesátkám. Ve stopětadvacítkách obhajuje loňské prvenství Švýcar Lüthi (Honda).

 

 

1.-3.9.2006 World Touring Car Championship

Mistrovství světa cestovních vozů a International F3000 Series

Středoevropská premiéra mistrovství světa cestovních vozů, které je po Formuli1nejprestižnějším šampionátem FIA bude vrcholem domácí sezony v automobilovém sportu. Úvodní závod se pojede 2. dubna v Monze. V Brně je na programu sedmý podnik desetidílné série, která vyvrcholí v listopadu v Macau. Titul obhajuje Brit Andy Priaulx s BMW. Také v letošním ročníku bude mít Česká republika zastoupení. Postará se o to tým Československý motosport Stanislava Matějovského, který do vybraných závodů nasadí svoji žlutou Alfu Romeo 156 Super 2000. Za volantem místo Adama Lacka, jenž se letos soustředí na Evropský pohár trucků, usedne už v Monze dvaadvacetiletý Jiří Janák, loňský vítěz Octavia Cupu, který však na mezinárodní scéně zatím startoval jen v několika závodech evropské Renault Mégane Trophy.

 

 

22.-24.9.2006 Podzimní cena Brna 

Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech na okruzích

Kromě závodů Divize 3 a 4 se diváci mohou těšit na neméně zajímavé doplňkové závody: Sportscar Challenge (rakouský pohár sportovních prototypů), BMW 1 Challenge, Touring Car Challenge Austria (rakouský šampionát cestovních vozů).

 

6.-8.10.2006 A1 GP  

Světový pohár národů – závod formulových vozů A1

I tento seriál čeká v Brně premiéra. Historicky první Pohár národů  formulových vozů A1, ve kterém startují identická auta v barvách jednotlivých států, se totiž teprve blíží ke svému závěru. Poslední souboj se odehraje v dubnu v čínské Šanghaji. O vítězi je ale rozhodnuto, stala se jím Francie. Český tým složený z jezdců Tomáš Enge, Jarek Janiš a Jan Charouz je zatím na 14. místě a už jen s minimální nadějí na první desítku. To ale nic nemění na tom, že nové pohárové klání nabídlo velice zajímavé závody, ve kterých se představili i jezdci se zkušenostmi z Formule 1. Závodů konajících se na všech pěti kontinentech se účastní celkem 25 národních týmů.    

 

 

20.-21.10.2006 Alfa Romeo Epilog

Mezinárodní šestihodinový vytrvalostní závod vozů Divize 4

Závěrečným automobilovým podnikem na brněnském automotodromu je již tradičně šestihodinový vytrvalostní závod Epilog. Poslední závodní víkend sezóny nabízí kvalitní sportovní podívanou s atmosférou slavných maratónů typu Le Mans, protože část závodu se jede ve večerních hodinách po setmění.

 

 

29.10.2006 Renocar Tuning Podzim

Sraz příznivců tuningu a jízdy veřejnosti na závodní dráze, prodej doplňků.


 

Další akce a nabídka 2006

 

Klubové akce, testování závodních týmů, klientské dny

Dny mezi špičkovými závody jsou na okruhu doslova nabity testováním závodních týmů, klubovými akcemi především pro motorkáře a klientskými dny. Zájem o tyto akce každoročně roste a k dnešnímu dni je kalendář téměř zaplněn. V programu figurují např. i celoevropské akce významných výrobců jako např. Honda, Yamaha, Porsche aj.

 

Služby pro návštěvníky

Na všechny významné závody v sezoně 2006 budou na atraktivních diváckých místech umístěný velkoplošné LED obrazovky nabízející kromě obrazu i kompletní informační a výsledkový servis. Např. při Gauloises Grand Prix bude počet těchto obrazovek oproti loňsku zdvojnásoben a nově budou osazeny i na přírodních tribunách A a D. Postupně budou budovány další sedadlové tribuny, na Grand Prix bude počet míst z loňských cca 8 000 zvýšen na 15 200 sedadel. Již od počátku sezóny 2006 se chystá zásadní změna v nabídce stravování pro návštěvníky – bude významně zvýšena kvalita nabízených jídel a služeb, kapacita a úroveň prodejních míst a v neposlední řadě zásadně snížena cenová hladina jídel a nápojů. Ceny budou garantovány v celém areálu a po celou sezonu.

 

Jízdy pro veřejnost

Výrazně roste také zájem o jízdy veřejnosti po závodní dráze. Pro letošní rok jsou opět vyčleněny pravidelné termíny pro automobilisty i motorkáře. Pro zvýšení úrovně služeb a zajištění bezpečnosti účastníků jsme pro letošní rok udělali několik zásadních změn při organizaci těchto jízd – zájemci se mohu již nyní informovat na webových stránkách.

 

Motoškola – Biker´s Academy

Druhý ročník populární motoškoly bude zahájen v nové kvalitě organizace i úrovně výuky. Motoškola je určena pro všechny, kteří chtějí zdokonalit své schopnosti při jízdě na motocyklu – a to pod vedením špičkových instruktorů-závodníků, a v bezpečném prostředí závodní dráhy bez kamionů v protisměru, písku v zatáčce a ostatních tradičních pastí pro české motorkáře.

 

Výsledkem bude nejen příjemně strávené odpoledne s teoretickou i praktickou průpravou, ale především výrazně zdokonalené schopnosti každého absolventa, které okamžitě uplatní při ovládání motocyklu v běžném provozu. Navíc jsme připravili pro účastníky originální trička, vstupenky na GP a motodoplňky.

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   GP Brno 2005 od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose