www.car.cz
 

Motorka BLATA na startu nejsilnější třídy seriálu mistrovství světa NEBUDE !
     21.3.2006 10:26 - Pavel Jelínek


Velké a ambiciózní  plány měla blanenská  firma  Blata, známá  zatím hlavně jako výrobce  minibiků. Firma Blata ovšem navíc začala také vyvíjet stroj pro  nejsilnější třídu MS - MotoGP.

Zdá se už ale jako jisté, že se její prototyp na startu ani letos, ani nikdy jindy neobjeví.  I kdyby motorka letos postavena byla, nestihli by ji její tvůrci otestovat a bez toho samozřejmě úspěšně závodit nelze. Problém  je nejen  s penězi ( firma přišla  údajně již  o cca dvě stě milionů korun kvůli kopiím jejich minimotorek, které v obrovském množství  vyráběji Číňané) , ale také s nečekanou změnou pravidel motocyklového MS. 

Motocykly v závodech Grand Prix totiž dnes mohou mít až 990 kubických centimetrů, ale od 1. ledna 2007 se tento limit snižuje na 800 kubických centimetrů.

Nový stroj měl být  představen vloni v Brně, ale neuskutečnila se už ani jeho ohlašovaná  tisková konference. Pak  už následovalo jenom  tzv. "Ticho po  pěšině....."

Pořád ještě tu ale zbývá  šance, že  zcela nový motocykl by mohl závodit v jiných soutěžích, než je MotoGP, třeba v kategorii superbiků. No,tak uvidíme. Jasné ale je i to, že oba zahraniční jezdci, kteří byli  připraveni a nasmlouváni, se s Blatou  nesvezou.....


 
 
Fotogalerie:   CARDION AB MOTORACING před sezónou 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose