www.car.cz
 

ÚAMK k nedobré situaci v oblasti dopravních značek u nás
     21.3.2006 10:56 - tisková zpráva


 Většina řidičů si stěžuje, že existuje mnoho zbytečných dopravních značek. ÚAMK proto vyzývá k akcím, směřujícím k řešení situace. Setkáváme se s případy zbytečného kumulování dopravního značení, které ve svém důsledku odpoutává pozornost řidičů a mnohdy ho i mate.

 

               Toto však není problémem jen v České republice. Podle našich kolegů z německého autoklubu ADAC je kolem německých cest postaveno více jako 20 milionů dopravních značek. Z pohledu statistiky je to každých 28 metrů jedna značka.

Situace je podobná v dalších částech Evropy. Ve Francii například je před vjezdem do tunelu nad sebou na jednom stožáru osm dopravních značek.

               Problémem však není jen počet, ale také kvalita značek. V provedené anketě ÚAMK zjistil, že si řidiči nejvíce stěžují na zakrytí značek bující vegetací nebo na nerozeznatelnost značek mezi reklamními poutači v obcích.

Některé značky jsou nepochopitelné. Někdy se vyskytují i doslova komické případy: na jednom stožáru je značka zákaz odbočení vlevo a nad ní je značka příkaz k odbočení vlevo. Tedy fenomén odporujících si značek. A není ojedinělý.

 

               ÚAMK bude průběžně tyto případy mapovat a upozorňovat na ně kompetentní státní i samosprávní orgány.

 

 PR

 

 

Pavel Kuchálik

řed. odboru vnějších vztahů a komunikace

ÚAMK a.s.


 
 
Fotogalerie:   Italian Baja 2006 , foto Aleš Kavlík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose