www.car.cz
 

Katalánská rallye a MartinProkop: Senzační vedení v juniorské klasifikace !!!
     24.3.2006 22:57 - tisková zpráva


Posádka Jipocar Czech National Teamu zakončila první etapu Katalánské rally na vedoucí pozici juniorské klasifikace. Během dne zajela dva nejrychlejší časy a před nejbližšími pronásledovateli Belgičanem Casierem a Francouzem Pressacem si vybudovala pětadvacetisekundový náskok.

 

Očekávaná konfrontace posádky Prokop – Tománek se čtveřicí citroënů a trojicí renaultů vyznívala od úvodních kilometrů na výbornou. První sekce s dvojicí zkoušek přinesla jihlavskému týmu za Krisem Meekem shodně druhé časy, což v průběžném hodnocení znamenalo výtečnou druhou příčku klasifikace. Navíc Prokop s Tománkem mohli litovat desetisekundové penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly při ranním startu.

 

„Cesta byla totálně ucpaná, ale časoměřiči na to nikterak nereflektovali,“ smutnil jezdec Jipocar Czech National Teamu. „Naštěstí nás to nerozhodilo, od prvních kilometrů vše fungovalo na výbornou. Stoprocentní byl rozpis, stejně tak jsem byl maximálně spokojen s nastavením vozu. Cítil jsem, že jedeme rychle, ale časy jsme se díky naší startovní pozici třetí šestnáctky na trati dozvěděli až v servisu,“ dodal Martin Prokop.

 

Druhé průjezdy dvojice úvodních testů přinesly do českých barev dvojnásobnou radost. Nejprve další druhý čas (potřetí v řadě) za rychlým Meekem na třetím měřeném úseku a na RZ4 premiérové vítězství Martina Prokopa na trati rychlostní zkoušky v rámci juniorského šampionátu.

 

Díky havárii dosavadního lídra Meeka (poškození závěsu levého zadního kola) a následným penalizacím se česká dvojice posunula do čela průběžného pořadí JWRC. „Při opakovaných průjezdech bylo na trati neuvěřitelné množství šotoliny, proto se také jely pomalejší časy než v první rundě. Trochu jsem se tomu v cíli zkoušky podivoval, ale naštěstí se zhoršila i konkurence.

 

Na čtverce chyboval Meeke (narazil do havarovaného focusu Latvaly), což nás katapultovalo do čela. Popravdě však musím přiznat, že jsme měli v daném místě namále také,“ přiznal Martin Prokop.

 

Poslední sekce obsahovala dva nové úseky. Na prvním z nich zatáhl Meeke, na druhém pak získal jeho druhý denní skalp a zároveň druhý nejrychlejší čas Martin Prokop. „Na pětce jsme hodně ztratili. Byla to první vložka, kterou jsme tady trénovali a moc nám neseděl rozpis. Navíc některé pasáže pátého testu se mi moc nezamlouvali, jsou vyloženě nebezpečné. Moje averze k nim se ani od loňského startu nezměnila,“ uzavřel senzační lídr JWRC.

 

Pořadí JWRC po první etapě (6 RZ):

 

1. Prokop 1:25:32.5, 2. Casier + 24.2, 3. Pressac + 25.0, 4. Betti + 47.7, 5. Béreš + 1:22.5, 6. Kosciuszko + 2:00.3, 7. Rautenbach + 2:51.1, 8. Tirabassi + 4:50.7, 9. Meeke + 5:00.9, 10. Kara + 5:37.7

 

I přes spokojenost s dosaženými výsledky panuje v Jipocar Czech National Teamu smutek z tragické události na trati RZ2. Při nešťastné srážce vozů Němce Nica Burkarta a Brita Barryho Clarka zahynul německý spolujezdec Jörg Bastuck. Čest jeho památce! 

 

Druhá etapa Katalánské rally startuje v sedm hodin, posádky absolvují opět šest rychlostních zkoušek na třech úsecích s plánovaným příjezdem do závěrečného servisu kolem půl šesté.

 

Jipocar Czech National Team

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Bohemia 05: Havárie Norů od Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose