www.car.cz
 

Je JASNO : Hyundai definitivně staví v Česku - v Nošovicích !!
     28.3.2006 09:13 - Pavel Jelínek


Po  mnoha a mnoha měsících jednání a také odkladů definitivního rozhodnutí vydala jihokorejská automobilka Hyundai konečně ANO. Továrna na roční produkci 300 000 vozů se bude stavět v Nošovicích v Moravskoslezském kraji !!

Vznikne tak další  automobilový gigant po Škodě Auto a PSA u Kolína. Hyundai u nás hodlá proinvestovat zhruba 29 miliard korun. Výstavba nového montážního závodu má zahájit ještě letos a první hotové vozy mají vyjet v roce 2008.

Závod v Nošovicích má poskytnout pracovní příležitost pro 3 000 lidí, zároveň vzniknou další pracovní místa v dodavatelských firmách. Údajně by se  mohlo jednat až o dalších 15 tisíc pracovních míst. To by mělo velmi pomoci celému Moravskoslezskému kraji, kde je  nyní bídná zaměstnanost.

Vlastní smlouva bude podepsána až v květnu, ale podle ministra průmyslu Milana Urbana stát podepsal se společností Hyundai memorandum o této investici.

"Několikaměsíční jednání skončila, Hyundai přichází do České republiky. Je to největší investice v novodobých dějinách ČR v objemu 28 až 30 miliard korun," prohlásil na tiskové konferenci ministr Urban.

Česko pro stavbu  připravilo zhlediska investora ideální podmínky i  řadu zajímavých  úlev. Poskytne podporu do 15 procent výše investice, úlevy na daních, příspěvek na přípravu nových pracovních míst, rekvalifikace zaměstnanců .... Tyto investiční pobídky pro Hyundai by se podle ministerstva průmyslu a obchodu měly vrátit zhruba za dva roky od zprovoznění automobilky.

Připomeňme, že výrobní závody má Hyundai nejen v Jižní Koreji, ale také v Číně, Indii a Turecku, USA a uvažuje o dalších závodech. Celkem pak exportuje do 193 zemí světa.  Výrobní areál v Nošovicích bude mít rozlohu 260 hektarů.


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na FIA GT v Brně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose