www.car.cz
 

Světová premiéra lesnické octávie již od neděle na Výstavišti v Brně
     28.3.2006 17:01 - tisková zpráva


Světovou premiéru bude mít na veletrhu SILVA REGINA nová terénní oktávie s náhonem na všechna čtyři kola. Na domácím trhu takový vůz pro nimrody chyběl, proto firma Škoda ve spolupráci s myslivci přišla na nápad odstranit tento nedostatek. Automobil bude vážit dvě tuny a jeho světlost bude o čtyři centimetry vyšší než u klasických oktávií. Tím se značně zvýší jeho možnosti použití v lese. Konstruktéři vůz vybavili přeplňovaným motorem, příslušenství je doplněno mimo jiné o přední a zadní naviják, nosič zbraní a o bytelný rám. Další jeho předností je, že se vůz dá běžně využívat i pro rodinné účely. Automobil bude slavnostně představen 3.4. v 10.30 v pavilonu Z za přítomnosti předsedy dozorčí rady Škoda Mladá Boleslav Vratislava Kulhánka.

Tradičně se uskuteční výstava historických i současných zbraní, střeliva, loveckých nožů apod. K novinkám bude patřit tzv. Pritz Systéme, který bude prezentovat výrobce z Rakouska. „Tyto zbraně se dají složit do pouzdra o délce pouhých 50 centimetrů. Jde o světovou novinku v tomto oboru,“ konstatoval Pospíšil. Zájemci uvidí v pavilonu Z při práci např. rytce, nožíře, cizeléry a zlatníky.

S unikátní dřevorubeckou show přijede poprvé na výstaviště několikanásobný mistr světa v timbersportu Komárek, chystá se také nová soutěž v hodu sekyrou s názvem „Brněnská sekera“.


Pavilon Z se promění v les

Mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA bude mít největší plochu v historii agrárních veletrhů. Expozice mezinárodního lesnického a mysliveckého veletrhu budou poprvé soustředěny do pavilonu Z. Návštěvníci se mohou těšit na dokonalou iluzi přírody, nebude chybět ani umělé jezírko, s vodopádem, posedy, krmelce, hájovna a myslivecká restaurace.

Letošní expozice se zaměří především na ochranu přírody a na zajímavosti ze života zvěře. Centrem pozornosti bude výstava za zvěří kolem světa, v níž budou k vidění zvířata nejen z Evropy, ale též z Asie, Afriky a Ameriky. Celkem se na této výstavě bude podílet na dvě desítky zemí. Rozsáhlou expozici budou mít například Ukrajinci, Chorvati a další země, které představí řadu světových trofejí zvěře.


Zajímavé přehlídky oděvů pro Rusko

Premiéru bude mít na veletrhu SILVA REGINA kolekce speciálních uniforem pro nejvyšší státní ruské úředníky, kterou ušila na zakázku firma Silvajagd v Židlochovicích na Brněnsku. Jde o návrhy, které se zhotovovaly řadu měsíců podle historických námětů této země. Cenu obleků majitel firmy nechtěl prozradit, uniforma z čisté vlny však dosahuje pro normálního člověka astronomických hodnot. Zájem o oděv projevil i poslanec ruské dumy Žirinovsky. Do této země bude letos putovat asi 1300 kusů tohoto luxusního ošacení.

Raritou budou i speciální ponožky a podkolenky, vhodné především pro lesní pracovníky a myslivce. Jsou napuštěny zvláštními výtažky z rostlin, které odpuzují hmyz, tedy i klíšťata. Návštěvník se bude moci s veškerým mysliveckým a rybářským oblečením seznámit dvakrát denně na módních přehlídkách v pavilonu Z.

 

PR BVV 


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose