www.car.cz
 

Janík motorsport má z Draka hned dvě stříbrné příčky
     5.4.2006 08:24 - tisková zpráva


Shleha - Janík motorsport drží dvě stříbrné příčky - ve skupině A i N

Po dlouhé zimní pauze se v neděli 2. dubna opět rozburácely motory vrchařských speciálů. První závod Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu se odehrál na části brněnského Masarykova okruhu. Do závodu nastoupily i dva vozy BMW šternberského teamu Shleha - Janík motorsport.

Celý závod se Václav Janík, pilot prvního áčkového BMW M3, seznamoval s novou závodní převodovkou, kterou byl vůz během zimní přestávky osazen. "Naše sekvenční převodovka ještě nedorazila od výrobce, a tak nám konkurenční team Roberta Šenkýře ochotně zapůjčil náhradní, abychom s novou bez vyzkoušení nevyjeli až v dubnu na prvním závodě ME v rakouském Rechberku," říká pilot, který se v obou dvou závodech umístil na stříbrné pozici, když nestačil pouze na Escorta Maxi Kit Jaromíra Malého.

"Ladíme prvotní problémy a já se učím s novou převodovkou jet. Čekal jsem o něco lepší časy, jedeme stejně rychle jak loni, ale asi vinou většího tepla se zase naši konkurenti o něco zhoršili," dodává pilot červeného vozu. V prvním závodě pak na třetím místě skončil zle dotírající Ivo Krampota, ve druhém poté Petr Líbal na dalším BMW z teamu Roberta Šenkýře.

Velkým překvapením byl pak výkon Richarda Vodičky, teamového nováčka, který dovedl druhé BMW M3 pro skupinu N v obou závodech na druhém místě, když podlehl pouze zkušenému Jiřímu Vovsovi na Subaru, jehož Impreza nyní nemusí být v českém mistrovství osazena restriktorem. "Jsem spokojený, že bych takhle atakoval stupně vítězů, jsem ani nečekal. Už se těším na první evropský závod v Rechberku, do kterého ještě proběhne vyladění podvozku modrého vozu, který bude nyní stavitelný," popisuje první závod bruntálský jezdec Richard Vodička, který se v seriálu po svém předchozím účinkování v hobby pohárech objevil poprvé.

Velmi bychom chtěli poděkovat teamu Roberta Šenkýře za poskytnutí náhradní převodovky a tímto Vás zveme na úvodní závod evropského šampionátu, která se odehraje za 4 týdny v rakouském Rechberku. Po úvodním závodě vidíme, že jsme se ve spolupráci se všemi našimi partnery vydali správným směrem.

Miroslav Frýdecký

Shleha - Janík motorsport

www.janik-motorsport.com


 
 
Fotogalerie:   Brněnský drak 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose