www.car.cz
 

Martin Prokop jede pro další světové zkušenosti při Korsické rally.
     6.4.2006 08:50 - tisková zpráva


Korsika: hledání receptu na specifickou trať

Martin Prokop bude pokračovat v získávání světových zkušeností při Korsické rally. Tuto první větu lze brát doslovně, neboť český tým Jipocar Racing nezařadil francouzskou soutěž mezi šestici nominovaných pro juniorský šampionát, a tak posádka Martin Prokop – Jan Tománek odstartuje do soutěže až se startovním číslem 82.

O juniorské body se bude na Korsice ucházet patnáctka jezdců, ani jeden z nich však při loňském ročníku nestál na stupních vítězů kategorie JWRC. Sordo a Katajamäki zkouší štěstí ve vozech specifikace WRC, M. Baldacci přesedlal do produkčního šampionátu. Zdálo by se, že trůn je volný… „Předpokládám, že citroën bude na této soutěži dominovat. Dokonce bych si tipnul, že C2 obsadí první tři příčky. Kris Meeke i Brice Tirabassi mají s podobnými soutěžemi hodně zkušeností, Julien Pressac ukázal už v Katalánsku svou rychlost.

Z renaultů sázím na Lucu Bettiho a hostujícího jezdce francouzské federace Yoanna Bonata. Hodně jsem zvědavý na Pavla Valouška, Estonce Aavu (oba Suzuki Swift) či Jožku Béreše (Suzuki Ignis),“ přemítá před startem Martin Prokop.
Jihlavský jezdec bude na Korsice startovat podruhé a ani po dvou dnech seznamovacích jízd mu nepřirostla k srdci.

Proti Švédsku se tady mohl dát urvat nějaký bodík, ale určitě jsem rád, že jsem z dvojice asfaltů preferoval Španělsko. Moc se mi to tady nezamlouvá, kolem tratí je hodně skal a kamení, vložky nemají jasný rytmus, vše je neuvěřitelně složité. Musím teprve najít recept, jak tady jet co nejrychleji. I vzhledem k tomu tady bude hodně důležitý rozpis,“ popsal své pocity český junior.

Trať Korsické rally je s loňským ročníkem téměř identická. Nová je pouze jedna rychlostní zkouška (jela se v roce 2004). Každou etapu tvoří čtveřice rychlostních zkoušek, dva úseky ve dvou průjezdech. „Už loni se mi tento harmonogram příliš nelíbil, čtyři vložky denně se mi zdají skutečně velmi málo,“ smutní Martin Prokop.

Bez juniorské priority bude posádka Jipocar Czech National Teamu chybět na zítřejším shakedownu, soutěž tak pro ni oficálně začne až večerním slavnostním startem na centrálním náměstí v Ajacciu. „Testovací zkouška může trochu chybět, neboť zdejší asfalt je hodně uskákaný. Ještě se zítra budeme na téma podvozku určitě bavit, pro radu se obrátím i na Romana Krestu. V případě nespokojenosti budeme na nastavení průběžně pracovat.

Určitě bych tady chtěl jet rychle, ale s cílem neudělat nic autu. Vše se tedy bude odvíjet od průběhu závodu. Jelikož tady nejedeme o body, stále mi schází ta správná motivace,“ řekl jihlavský jezdec.  

Jipocar Czech National Team
www.martinprokop.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Drastická havárie octávie do stromu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose