www.car.cz
 

Barcelonský koncert Buggyr pokračoval i v neděli. Vršecký celkově vede!
     10.4.2006 19:08 - tisková zpráva


Po včerejším pohárovém double koncertovala dvojice jezdců týmu Buggyra International Racing Systém i v dnešní kvalifikaci. Zvítězil David Vršecký, druhý dojel Gerd Koerber! David položil základy svého triumfu vítězstvím v měřeném tréninku. Asi nemá cenu dodávat, že věren letošní barcelonské tradici zajel opět rekord kola! Gerd pak dojel v měřeném tréninku třetí!

Německý trucker zvládl skvěle i start. Po prvních desítkách metrů si udržel vnitřní dráhu a dostal se na druhou pozici! „Antonio tam udělal drobnou chybičku, které jsem využil,“ řekl Gerd, který se vzápětí pustil do stíhání Vršeckého. Tomu vyšel start dle barcelonských tradic na výtečnou. „Když jsem viděl po první zatáčce ve zpětném zrcátku Gerda, řekl jsem si, že jedeme po double,“ potvrdil David po dojezdu.

V průběhu celé desetikolové kvalifikace si udržoval před svým stájovým druhem náskok necelé sekundy. „Samozřejmě, že jsem to zkoušel, David ale neudělal chybu,“ prohlásil Koerber, které vzápětí doplnil Vršecký. „S Gerdem jezdím v jednom týmu čtvrtou sezónu, troufám si říct, že znám jeho jezdecké návyky. Je příjemné mít v zádech někoho, o kom víte, že se nepokusí o žádnou šílenost.“

Drobná komplikace v pokračování Vršeckého vítězné série se objevila zhruba půl kola před koncem. Jeden z pomalejších jezdců totiž zazmatkoval a neuvolnil Davidovi stopu. Koerber s Albacetem se dostali do těsného závěsu. Roudnický trucker, kterého zastihla Barcelona ve skvělé formě však drama nepřipustil.


Vršecký celkově vede!
I po nedělním pohárovém závodě udržel David Vršecký celkové vedení v letošním šampionátu EP tahačů. Se ziskem 48 bodů se dělí o první příčku s vítězem nedělního pohárového závodu Antonio Albacetem. Další jezdec týmu Buggyra International Racing Systém Gerd Koerber je se ziskem 40 bodů celkově třetí!


Poslední pohárový závod veleúspěšného víkendu však jezdcům na Buggyrách příliš nevyšel. Přestože Vršecký s Koerberem startovali po vítězné kvalifikaci z první řady, start jim totálně nevyšel! Hned po něm se totiž propadli na čtvrté a páté místo. „Jsem stoprocentně přesvědčen o tom, že Antonio Albacete ulil start. Samozřejmě, že opět beztrestně,“ řekl po dojezdu poněkud rozladěný Gerd Koerber.

Své si ke startu řekl i David Vršecký: „Zezadu mě trefil Markus Oestreich, takže jsem se opřel o Gerda.“ David s Gerdem se poté pustili do pronásledování Adama Lacka.Ten jel však skvělý závod. „Skvělý závod? Tak to nevím,“ komentoval vzájemný souboj Gerd Koerber. „Nevidím nic skvělého na tom, když mě někdo evidentně pomalejší patnáct kol blokuje. Nakonec jsem ale dostal napomenutí traťových komisařů já. Na druhé straně mám čtyřicet bodů, po loňské Barceloně jsem jich měl na svém kontě osm. Takže evidentní posun kupředu.“ David Vršecký pak odmítl podrobněji komentovat Adamův způsob jízdy. „Poprvé jsem viděl jezdce, který může v průběhu jednoho kola změnit několikrát beztrestně stopu. Je vidět, že čistá a korektní jízda se ne vždy vyplácí,“ řekl na Lackovu adresu.

I přes nepříliš vydařený závěr byl David se svým barcelonským vystoupením spokojený. „Spolu s Antoniem se dělím o vedení, udělal jsem slušné body. Nedělní pohárový závod ukázal, že máme nějaké rezervy, na kterých je nutno zapracovat.“

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyry dobyly Barcelonu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose