www.car.cz
 

Propojení virtuálního a reálného závodění bylo završeno
     16.4.2006 10:02 - tisková zpráva


Výherci virtuálních závodů octavií okusili realitu

Na začátku ledna se na tomto webu objevila informace o zimním virtuálním Studio Římská - Śkoda Octavia Cupu a o vyhlášení jeho vítězů. Ti mimo jiné ceny dostali také možnost okusit svezení skutečnou pohárovou octavií. V lednu, kdy byly závodní trati pokryty sněhem, to samozřejmě nebylo možné. Hned na začátku jarního testování ale organizátoři Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu splnili svůj slib.

Velké díky patří týmům Auto Brejla a Profi Car, jejichž piloti v rámci testování na mostecké trati věnovali výhercům část svého vyhrazeného času a samozřejmě také litry vysokooktanového benzínu. Robert Chaos Kotlaba, Vítek Windmouse Miština a Marek Mark Novys Novotný se v mosteckých boxech zblízka seznámili s technikou a mnoha podrobnostmi ze závodnického zákulisí.

Dodejme, že pro Chaose nešlo o žádné zásadní novinky, protože jeho pracoviště v občanském povolání se nachází jen o několik metrů dál, v kanceláři sportovního managera ve startovní věži AUTODROMU MOST. Ani aprílové počasí nebylo testování příliš nakloněno, protože střídavě pršelo. Svezení žlutým pohárovým speciálem se Ctiradem Hájkem za volantem bylo však i na vodě rozhodně velkým zážitkem. "Takže jak dlouho musím šetřit? Na kolik vyjde závodnická licence a sezóna v poháru?" zajímal se Windmouse.


Na řadu pak přišla i červená fabia připravovaná pro Divizi 4 cestovních vozů Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích, kterou řídila Hájkova dcera Laura. Ta si neodpustila malé extempore před nájezdem pod oblouk Matadoru a v jedovaté zatáčce u postu 7 předvedla Marku Novysovi na mokré trati také parádní hodiny.

Desátý ročník Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu startuje za necelé dvai týdny v Brně při Jarní ceně. V Live for Speed v současnosti probíhá už další pohár se zcela jiným typem virtuálního vozu. Dodejme ještě, že mnoho skutečných závodníků už simulátor vyzkoušelo a netajili se chválou na adresu jeho vlastností a fyzikálního modelu. Seznámení se skutečnou jízdou ve skutečném závodním voze bylo zase logickým doplněním zkušeností pro dosud jen virtuální příznivce okruhového závodění.

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Hustopeče od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose