www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch a jeho tým spokojeni po dojetí Katalánské rallye
     16.4.2006 10:29 - tisková zpráva


Posádka OMV Rally Teamu Czech v cíli Katalánské rally

Posádka OMV Rally Teamu Czech dokončila náročnou Katalánskou rally na celkově čtrnácté pozici. Přes veškeré nesnáze a obtíže, které posádku během celé rally provázely, je nakonec Štěpán Vojtěch s výsledkem celkem spokojený. Vždyť dokončit podnik světové rally je vždy skvělý pocit a tentokrát se to povedlo bez využití systému Superrally. Štěpán startoval "ve světě" teprve potřetí a vždy spatřil cílovou rampu.

Nejstarší speciál WRC ve startovním poli byl již od začátku jistým hendikepem, avšak stávkující elektronika motoru dala Broukovi a mechanikům týmu pořádně zabrat. Nepomohly ani konzultace s inženýry týmu Bozian Racing. Motor dvěstěšestky nefungoval zcela korektně již v první etapě a samovolně se přepínal do přejezdového režimu, a tak se odhodlaná posádka nemohla předvést na asfaltových tratích v tom nejlepším světle. Štěpán tiskl pedál plynu až k zemi, ale Peugeot reagoval jako ve zpomaleném filmu. Aby mohl jezdec podat hodnotný výkon, musí mít k dispozici stálý výkon motoru a okamžitou odezvu na sešlápnutí plynu, kterým ovládá auto. Bohužel ani jedno se nekonalo a navíc tlak v turbodmychadle dosahoval místo 3,2 barů pouze 2,1 baru.

Pro liberecko-příbramskou dvojici v barvách OMV je každý absolvovaný kilometr tratě světové soutěže nesmírně cenný a tak i přes beznadějné uzdravování závodního automobilu se rozhodli pokračovat v soutěži. Problémy se nepodařilo odstranit ani ve večerním servisu a tak díky malé lsti se podařilo obejít některé hodnoty složitého managementu motoru závodního speciálu a Štěpán s Michalem mohli pokračovat ve třetí etapě asfaltové soutěže. Naděje na vylepšení pozice v celkovém pořadí byly předem ztracené a tak k posunu došlo až po odstoupení mladého Wilsona.

Štěpán Vojtěch je neúnavný optimista a svůj druhý start na světovém asfaltu hodnotí kladně. Rally pro něj byla nekončícím dobrodružstvím. Již nyní žije celý tým startem na Argentinské rally, která se odehraje na konci dubna, kdy posádka opět usedne do produkčního Lanceru Evo 8 a vydá se vstříc tratím s nezpevněným povrchem.

Michal Oberstein

oficiální stránky týmu : http://www.tsvteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Rallye Korsika 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose