www.car.cz
 

Otestováno,Octávia cup 2006 může odstartovat
     16.4.2006 10:36 - tisková zpráva


Otestováno, můžeme startovat

 

V Mostě proběhlo tradiční úvodní setkání účastníků poháru

 

Velikonoční sobota 15. dubna v areálu AUTODROMU MOST proběhla mimo jiné i ve znamení technické přejímky vozů, které se letos zúčastní desátého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Součástí prvního oficiálního setkání účastníků poháru bylo už tradičně také testování a opatření vozů souborem povinných reklamních polepů.

 

„Tento den bývá zpravidla směrodatný i pro finalizaci startovní listiny nadcházející sezóny,“ připomněl Luděk Diviš z promotérské společnosti RING racing. „Letos to vypadá na skutečně hezky naplněné startovní pole. Aut bude víc, než dvacet,“ dodal. Kromě avizovaných nováčků Fulína, Albrechta a Pilného se v seriálu nově objeví také slovenská závodnice Michaela Pešková, která za sebou má zkušenosti z motokár i z cestovních vozů. 

 

 Míša si na auto rychle zvyká, při testu už jezdila časy běžně pod dvě minuty. Podotýkám, že na starších gumách,“ prozradil týmový manažer Ivan Vršínský. Oproti nedávnému výčtu startujících potvrdil nakonec účast také Oldřich Vaníček, jistý už je i start Janiho Paasonena. Čeká se ještě na definitivní vyjádření Františka Doška a Jana Bohuslava. Spekuluje se dokonce i o návratu Martina Dlouhého. „Jarní cena Brna startuje za dva týdny a do té doby se může ještě ledaskdo přidat. V téhle chvíli je ve hře dvaadvacet vozů,“ vzal si opět slovo Luděk Diviš.

 

Desátý ročník nejprestižnějšího okruhového seriálu je tedy připraven ke startu. Lze připomenout, že po ostrém zahájení v Brně  na konci dubna se sem jezdci a týmy vrátí zase na konci května, kdy se pohár pojede v rámci českého podniku FIA GT Championship.

 

Brzy nato, druhý červnový víkend se octavie poprvé představí publiku v Mostě, kde se pojede tradiční Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend, v polovině srpna to bude opět mostecký okruh při podniku s názvem Race Car Challenge 2006 a u příležitosti mosteckého vrcholu sezóny při Matador Czech Truck Prix 2006 na konci srpna se letos pohárové octavie utkají naposledy.

 

Jenomže to už bude opět velké  napínavé finále a teď jsme teprve na začátku sezóny. Výjimečná bude jistě nejen tím, že je desátá a že bude bohatě obsazená. V jednání je navíc ještě jedno velké překvapení, které ale zatím nemůžeme zveřejnit,“ uzavřel Diviš.

 

PR (15.4. 2006)

 

Kalendář závodů v roce 2006

 

 

28.4. - 30.4. 2006 Jarní cena
Automotodrom Brno


26.5. - 28.5. 2006 FIA GT Championship
Automotodrom Brno


09.6. - 11.6. 2006 Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekend
AUTODROM MOST


11.8. - 13.8. 2006 MM ČR Automobilů na okruzích
AUTODROM MOST


25.8. - 27.8. 2006 MATADOR Czech Truck Prix 2006
AUTODROM MOST

 


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Hustopeče od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose