www.car.cz
 

Tomáš Enge se vrátil do zámořské IRL : První den v Motegi
     20.4.2006 16:19 - tisková zpráva


Tomáš Enge absolvoval bez problémů první den jízd v Twin Ring Motegi, kde s týmem Cheever Racing startuje ve svém prvním letošním závodu IRL. Tým a Enge se hlavně vzájemně poznávali a v průběhu dne se průběžně zlepšovali.

Český jezdec v zimě jezdil sérii A1GP, ve které vyhrál poslední závod v Číně, na oválu však naposledy startoval v říjnu loňského roku na California Speedway. Cheever Racing nabídnul Engemu vítanou příležitost k návratu do IRL v podobě startu ve třetím závodě sezóny v japonském Motegi. Pro Engeho a tým to byl první den ostré spolupráce na trati, takže se ve čtvrtek přirozeně věnovali
nastavení vzájemné spolupráce.

Program dne narušil déšť, který organizátory donutil zrušit jeden ze dvou plánovaných tréninků. Enge odjel bez jakýchkoliv problémů celkem 35 kol a dosáhnul 17. času dne.

Tomáš Enge: “Jsem rád, že jsem zpět v IRL, byl to pro nás docela náročný den. Jsem v novém týmu, takže jsme si hlavně zvykali na vzájemnou spolupráci, a to nejen při ladění vozu, ale také při práci se spotterem. Pochopitelně by bylo lepší, kdyby se dnes odjely oba tréninky, ale z dostupného času na trati jsme vytěžili maximum.

Pořád ještě potřebuji nějaký čas, abych chytil ten správný rytmus, ale s každým dalším kolem by to mělo být lepší. Samozřejmě mám v paměti loňskou nehodu, ale vím, proč k tomu došlo, takže to neovlivňuje mou jízdu. Víme, co musíme udělat s nastavením vozu pro zítřejší jízdy. Doufám, že zrychlíme a víkend proběhne až do cílové vlajky bez problémů.”

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Poznáte je ? Nahlédnutí do kokpitu od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose