www.car.cz
 

Zahájení celosvětové kampaně FIA : MYSLI než vyjedeš
     21.4.2006 11:48 - tisková zpráva


Ve čtvrtek 20.dubna 2006 začíná česká část kampaně Mezinárodní automobilové federace (FIA) nazvané „Mysli než vyjedeš“.   Jedná se o celosvětovou  akci zaměřenou na zvyšování bezpečnosti silničního provozu.

Jejím hlavním organizátorem je Nadace FIA.  Tato organizace, založená v roce 2001,  sdružuje 145 členů (národních automotoklubů) z 93 zemí celého světa.  Mezi její cíle patří jak podpora výzkumu v oblasti automobilismu, včetně oblasti bezpečnosti silničního provozu, tak i podpora automobilového sportu. Za tímto účelem jsou vypisovány projekty a udělovány granty.

Ústřední automotoklub České republiky (ÚAMK) a Nadace ÚAMK pro bezpečnost silničního provozu využije k zahájení kampaně veletrhu Auto Praha, který se ve dnech 20. až 23 dubna uskuteční ve veletržním areálu Praha – Letňany a na kterém má již tradičně svou expozici zaměřenou právě na problematiku bezpečnosti silničního provozu.

Dále bude kampaň probíhat na území celé republiky a to až do pozdních podzimních měsíců. Její těžiště bude ležet na využití takzvaného simulátoru nárazu, což je technické zařízení simulující náraz vozidla jedoucího rychlostí 30 km/hodinu do pevné překážky.  Osoby jedoucí na tomto simulátoru si tak mohou bez rizika vyzkoušet důležitost používání bezpečnostních pásů a názorně si představí, jaké důsledky by pro ně mělo nepřipoutání v okamžiku havárie.

Kampaň bude obsahovat i další formy působení na širokou motoristickou veřejnost. Využito bude masově navštěvovaných akcí, jako jsou veletrhy (Autotec 2006 či Brněnský strojírenský veletrh), či akcí pro nejmenší účastníky silničního provozu (například 1. září v Mladé Boleslavy pod názvem Bezpečná cesta). Zde budou k vidění i tzv. Školy smyku, či ukázky práce záchranářů.

Simulátor nárazu navštíví v průběhu kampaně celkem 19 míst v České republice a předpokládáme, že si ho přímo vyzkouší nejméně 8.000 osob. Velký bude i počet  přihlížejících diváků.

Kampaň je jedním z dalších kroků ÚAMK na cestě ke zlepšení situace na českých silnicích. Ukončena bude v listopadu na Výstavě rychlá kola v Lysé nad Labem.

 

Pavel Kuchálik
řed. odboru vnějších vztahů a komunikace
ÚAMK a.s.

PR


 
 
Fotogalerie:   Poznáte je ? Nahlédnutí do kokpitu od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose