www.car.cz
 

Hustopeče 2006: Ponďa a Matys v týmovém duelu
     21.4.2006 12:06 - tisková zpráva


Agrotec rally je soutěž, která patří mezi Ponďovy oblíbené. V minulých letech mezi vinicemi slavil úspěchy při svých občasných startech s felicií 1,4. Proto se tam těšil i letos a v rámci testu před Matador rallye vyzval k duelu i týmového kolegu Antonína Matyse. Oba startovali s identickými vozy Škoda Felicia 1,6 Kit Car.

 

Pro obě posádky týmu „powered by PONĎA“ byly Hustopeče vítanou příležitostí k prvnímu svezení na asfaltu. Ponďa s Luďkem Kocmanem, podle provedení kombinéz též přezdívaní Solberg a Elena, drželi od počátku druhou příčku ve třídě A6 za vedoucím Milanem Kneifelem. Stříbrnou pozici si udrželi i po drobném výletu do křoví po nedobrždění v jedné zatáčce na třetí vložce.

 

Druhý průjezd úvodní erzetou přinesl tlak ze strany Davida Tomka a na následující Divácké vložce, kousek po startu, praskl Ponďovi přítlačný kotouč u spojky. Ztráta koncentrace, způsobená divnými zvuky, které se z auta ozývaly, si vyžádala daň v podobě více než minutového výletu mimo trať.

 

Za pomoci diváků, kterým chci touto cestou moc poděkovat, se nám podařilo auto vyprostit a dojet do cíle. Měl jsem však obavy, jak se nám podaří odstartovat do poslední vložky. Dodnes nedokážu říct, jak se nám to povedlo, ale nakonec to vyšlo a když vezmu v úvahu hodně pomalý start, tak ztráta dvaceti vteřin v cíli na Kneifela není tak hrozná,“ vysvětlil své časové manko Ponďa. Ve třídě skončil nakonec čtvrtý se ztrátou sedmi vteřin na třetího Františka Pilku.

 

Zatímco Ponďa si na svůj výlet mimo trať počkal až do páté vložky, Antonín Matys s Alešem Vaněčkem si ho odbyli hned v úvodu první erzety. Narozdíl od týmového kolegy si vybrali místo, kde nebyla ani jedna divácká noha, natož pak ruka ochotná pomoci. Svojí felicii proto dolovali z jarní brázdy více než čtyři minuty a soutěž pro ně tak začínala s velkou časovou zátěží.

 

V dalším průběhu však přidávali na rychlosti a vše nakonec korunovali třetím a druhým časem ve třídě na posledních dvou testech. Pokud by se hrálo na kdyby, mohli jsme obě posádky „powered by PONĎA“ vidět na stupních vítězů třídy A6.

 

„Kdyby se nepočítá a právě proto je rallye tak krásný sport. Pro nás byla Agrotec rally nesmírným poučením a zároveň důkazem, že oba jsme schopni jezdit ve třídě vepředu a bodovat i ve skupině. Je dobré, že si Tonda osahal před Matadorem auto i na asfaltu, vždyť právě proto jsme sem jeli,“  řekl v cíli Ponďa. Jeho stroj projde repasí a v Púchově se s ním předvede opět Antonín Matys, zatímco Tondův vůz se vrátí do pečlivé péče bratří Bryndů, odkud byl zapůjčen.

 

Ponďa opět vyrazí v Tišnově a věří, že tentokrát to skutečně vyjde.

 

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

Tisková informace „powered by PONĎA“

http://www.ponda.cz 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Würth rally Hustopeče 2006 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose