www.car.cz
 

Mille Miglia 2006 : Tlusťákova italská nedokončená . Prasklé spojkové lanko
     23.4.2006 10:30 - tisková zpráva


Prasklé spojkové lanko bylo příčinou předčasného konce reprezentační posádky Antonín Tlusťák – Vlastimil Dědic na Mille Miglia, úvodní soutěži seriálu ME 2006.

 

Do druhé etapy Mille Miglia nastupovali Antonín Tlusťák s Vlastimilem Dědicem odhodlaní posunout se výše v absolutním pořadí a přitom jet jen s takovou mírou rizika, která by dovolila dokončení celé soutěže. Každý kilometr odjetý na tratích kolem Brescie byl pro ně totiž obrovskou školou a šancí porovnat své jezdecké kvality s prakticky kompletní italskou a snad i evropskou špičkou.

 

Páteční časy naznačovaly, že posun výše může být reálný. Ještě před úvodní rychlostní zkouškou druhé etapy dlouhé přes třicet kilometrů, však u Citroenu Saxo 1,6 KitCar prasklo spojkové lanko. Závada je to samozřejmě nepříjemná, ale nemusí nutně znamenat odstoupení. I přes nutné zdržení při startu dokázali Tonda s Vlastimilem absolvovat nejdelší měřený úsek celé soutěže jako dvaadvacátí v absolutním pořadí a sedmí mezi superšestnáctkami.

 

Do servisu zbývaly ještě dvě kratší vložky a bohužel, hned ta následující začínala startem proti kopci. To se ukázalo nad síly posádky a hlavně jejich stroje. Bez spojky se jim nepodařilo odstartovat, šlo by to snad jen při obrovském riziku zničení techniky. Nezbývalo než odstoupit. V té chvíli již byli pětadvacátí absolutně a osmí ve třídě. Na sedmého Solowowa jim scházelo již jen necelých dvacet vteřin.

 

Je to škoda, moc jsme chtěli tuto soutěž dokončit. S autem jsme neměli vážnější problémy, až na to lanko. Nejsme smutní a těšíme se na další soutěže. Byla to tady obrovská škola a já chci poděkovat celému našemu týmu za přípravu auta i podporu. Odvedli skutečně skvělou práci. Na závěr chceme pogratulovat našim úspěšnějším soupeřům, včetně Milana a Zuzky Chvojkových,“ stihnul ještě před odjezdem domů vzkázat telefonicky Antonín Tlusťák.

 

Díky systému SupeRally nacházíme posádku stříbrného saxa i v konečných výsledcích. Antonín Tlusťák s Vlastimilem Dědicem figurují na 59. místě mezi osmi desítkami klasifikovaných a na 10. příčce mezi třinácti superšestnáctkami.

 

Výsledky: http://www.rally1000miglia.it/classifiche/.

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

 

Tisková informace CZECH NATIONAL TEAM a MOTOCAR SPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com


 
 
Fotogalerie:   Slovácký kopec,KW Berg cup 2006 od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose