www.car.cz
 

Jan Kopecký otestoval vůz kategorie S1600 - C2 Martina Prokopa
     24.4.2006 07:24 - tisková zpráva


Posádka týmu Matador Motorsport ve složení Jan Kopecký-Filip Schovánek se připravuje na start v Rallye Matador Tatry, která se v okolí slovenského Púchova uskuteční poslední dubnový víkend. Rallye Matador Tatry je domácí soutěží akciové společnosti Matador Púchov a Jan Kopecký s Filipem Schovánkem chtějí na rychlostních zkouškách předvést maximum ze svého umění, neboť právě Matador Púchov a.s. je dlouholetým partnerem Jana a Filipa.

Bohužel v soutěži nemohou startovat vozy specifikace WRC, a proto tým musel zvolit náhradní variantu. Jako nejvhodnější se jevil start s vozem specifikace S1600. Na tratích rychlostních testů Rallye Matador Tatry uvidíme posádku s vozem Citroën C2 S1600 v červenobílých barvách týmu Matador Motorsport.

Před samotnou soutěží byl naplánován test, během kterého posádka dostala instrukce k ovládání vozu, detailně bylo popsáno rozmístění ovládacích prvků a také se Jan s Filipem zajímali o možnosti řešení případných technických problémů během rallye. Pochopitelně si také posádka upravila kokpit na své postavy a seznámila se s jízdními vlastnostmi samotného vozu, a to v okolí Pelhřimova u obce Velký Rybník Pro test byl vybrán úsek, který byl součástí rychlostní zkoušky loňské Rallye Pelhřimov.

„S vozem jsem spokojen a s přechodem na auto s poháněnou jednou nápravou bych neměl mít žádný problém. Výrazně mi to usnadnily zkušenosti z loňských startů s vozem Škoda Fabia Kit Car. Během testu jsme najeli zhruba 40 kilometrů a na voze jsem nastavoval pouze drobnosti,“ řekl spokojený Jan Kopecký.

Test probíhal standardně a neměli jsme během testu žádné komplikace. Jak jsem pozoroval Honzu z místa spolujezdce, tak jsem přesvědčený, že s přechodem na vůz S1600 nebude mít nejmenší problém. Pro případné drobné korekce v nastavení máme k dispozici ještě čtvrteční oficiální shakedown,“ doplnil svého pilota spolujezdec Filip Schovánek.

Rallye Matador Tatry zahájí úvodní rychlostní zkouška v páteční podvečer v Púchově, kde má sídlo akciová společnost Matador Púchov. Soutěž bude ukončena šestnáctou erzetou v neděli po poledni a vítěz soutěže bude přivítán v centru Púchova během nedělního odpoledne.

PR


 
 
Fotogalerie:   Test Citroenu C2 před Rallye Matador, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose