www.car.cz
 

Po špatné kvalifikaci nakonec pro Mikšovského 22. místo v závodě
     25.4.2006 08:40 - tisková zpráva


Přestože se dokázal Tomáš Mikšovský v nedělním závodě oproti kvalifikaci posunout o deset pozic kupředu, na body to ani ve třetím podniku mistrovství světa supersport nestačilo.

Ve španělské Valencii se včera krátce po obědě konal třetí závod světového šampionátu motocyklové třídy supersport, do kterého druhým rokem zasahuje nymburský závodník Tomáš Mikšovský, hájící barvy královéhradeckého týmu Intermoto Czech Klaffi.

Do závodu se Mikšovský kvalifikoval jako 32. jezdec startovního pole, což ho již předem odsoudilo do pozice, ve které nemohl pomýšlet na své letošní první body v tomto světovém šampionátu šestistovkových motocyklů. Přesto se mladý jezdec nevzdal a na start se postavil s odhodláním pokusit se tradičně dobře odstartovat, zvládnou předjet několik soupeřů během úvodního kola a poté se pokusit porvat s konkurencí o co nejlepší pozici.

První cíl Nymburčan splnil, do závodu se mu podařilo dobře odstartovat, bohužel hned po zhasnutí červených světel neměl stejné štěstí jeden z Tommyho soupeřů, který ho nejen zpomalil, ale "poslal" opět na samý závěr jezdeckého pole čítající 36 světových borců. I když se mu poté podařilo přece jen předjet několik soupeřů, cílem prvního kola projížděl až na 31. pozici.

Tomáš Mikšovský svůj boj nevzdal a celý zbytek závodu se rval o každé místo, které by znamenalo postup kupředu. Velký souboj předvedl zejména s domácím Fornerem Garciou, který tlak jediného českého zástupce v tomto šampionátu nevydržel, když doslova uštván ve čtrnáctém kole havaroval.

Cílem závodu poté projel Tomáš Mikšovský na 23. místě, což bylo vydřené maximum z doslova bezvýchodné kvalifikační pozice. Po diskvalifikaci Španěla Torrese, jenž do závodu nastoupil s motocyklem nesplňujícím minimální váhový limit, se Tomáš Mikšovský posunul na konečnou 22. pozici.


Dalším závodem pro Tomáše Mikšovského bude za dva týdny čtvrté kolo mistrovství světa supersport, které se jede na italském, velmi rychlém okruhu v Monze.

Tomáš Mikšovský
"O všem rozhodla nepovedená kvalifikace, po které jsem do závodu startoval až z osmé řady. Věděl jsem, že to bude nesmírně náročné, přesto jsem byl odhodlám pokusit se vybojovat z této situace doslova maximum. Start se mi povedl hodně dobře, trefil jsem se do světel. Šel jsem přes dvě řady. Pak se nám tam najednou objevil Zaiser, který doslova stál. Jel jsem za jedním jezdcem a tak jsem ho viděl na poslední chvíli.

Zaklapl jsem to, vyhnul se mu, ale najednou jsem se propadl na konec. Do první zatáčky jsem najížděl na předposledním místě. Nezbývalo mi než se snažit bojovat a pokusit se znova postoupil. Jsem zklamaný z toho startu, ale už se těším na Monzu, kde si to chci všechno vynahradit. Je to okruh, který se mi líbí, vloni jsem tam bodoval a tak doufám, že i letos se to povede.

Již potřebuji výsledek, toto je můj nejhorší start do sezóny a vím, že to může znít jako otřepaná fráze, ale chci získat výsledek především pro svůj tým, který mne podporuje a neustále pracuje na motocyklu, aby byl pro závod dokonale připravený.


Výsledky závodu MS Supersport na okruhu ve Valencii:


   1.- Sebastien Charpentier  (FRA-Honda)  23 kol
   2.- Kevin Curtain   (AUS-Yamaha)  + 6,537
   3.- Katsuaki Fujiwara  (JPN-Honda)  + 9,454
   4.- Broc Parkes   (AUS-Yamaha)  + 11,750
   5.- Robbin Harms   (DAN-Honda)  + 17,007
---------------------------------------
22.- Tomáš Mikšovský  (CZE-Honda)  + 1:11,403

 

PR Moto Road Racing Agency


 
 
Fotogalerie:   Triola Cup do vrchu v Klášterci nO od M. Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose