www.car.cz
 

Polygon MOST již půl roku. Lepší prevence dopravních nehod neexistuje
     25.4.2006 22:07 - tisková zpráva


Liběna Hlinková na Polygonu Most

 

Polygon Most zaujal už mnoho osobností. Tou poslední, která se přijela podívat na areál centra výuky bezpečné jízdy a na to, jak zde probíhá výcvik, byla Liběna Hlinková, prezidentka Nadačního fondu Ivana Hlinky.

 

Nadační fond, který nese jméno jejího zesnulého manžela, legendárního hokejisty a trenéra z blízkého Litvínova, se zabývá především pomocí pozůstalým po obětech dopravních nehod. Liběna Hlinková ocenila existenci Polygonu Most především jako počin, který může působit jako velice účinná prevence havárií s těmi nejsmutnějšími následky. Velice živě se zajímala o průběh celého kurzu a o metodiku výuky na jednotlivých cvičných modulech.

 

Zajímala se pochopitelně o bezpečnost frekventantů kurzů i o to, jak se projevuje účinnost výuky na chování absolventů po odjezdu z polygonu.  "Znamená to tedy, že i třeba žena, která si za volantem moc nevěří a tady se bude zpočátku bát, zde může nakonec získat mnohem větší jistotu za volantem?" ptala se například a přiznala, že svým autem zatím rozhodně žádný z manévrů zkoušet nechce.

 

Po zevrubném výkladu a exkurzi po jednotlivých cvičných plochách pak přesto svolila a alespoň na místě spolujezdce absolvovala průjezd jedním z nejatraktivnějších prvků výcviku. Jde o modul s úhybnou deskou, který během nájezdu vozidla na mokrou kluznou plochu vyvolá smyk zadní nápravy a úkolem řidiče je smyk co nejrychleji vyrovnat.

 

"Až se ve mně zastavil dech a pořádně to se mnou trhlo," přiznala se, když zkušební vůz už zase jel původním směrem.  "Každopádně vidím, že takové cvičiště má opravdu veliký smysl a když budeme vycházet z toho, že lidé se tady učí nejen krizové situace za volantem zvládat, ale hlavně jim předcházet, musím uznat, že lepší prevence dopravních nehod asi neexistuje," řekla Liběna Hlinková.

 

PR

(25.4. 2006)

Více na : http://www.polygon-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Tragická havárie ul.Hlavní, Brno Komín - foto: Libor Zhoř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose