www.car.cz
 

Martin Prokop si odskočí do světa s Kopeckého Fabií WRC
     27.4.2006 11:43 - tisková zpráva


Jezdec Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop se po téměř dvouleté pauze vrátí do kokpitu speciálu WRC. Na řecké Rally Akropolis (2. – 4. června 2006) společně se spolujezdcem Janem Tománkem usedne do druhého speciálu Škoda Fabia WRC týmu CRT Škoda-Kopecký.

Nedávný pelhřimovský test týmu Jipocar Racing a Jana Kopeckého odstartoval užší spolupráci obou českých týmů, která vyvrcholí premiérovým startem Martina Prokopa v seriálu mistrovství světa v kokpitu vozu specifikace WRC. Nejprve se však Jan Kopecký popere o absolutní vítězství na púchovské Rally Matador Tatry se speciálem Citroën C2 S1600 jihlavského týmu.

Jednoznačně se dá očekávat, že bude patřit k nejžhavějším kandidátům na vítězství třetího závodu Mezinárodního mistrovství republiky.

Motorsport Kopecký hledal pro domácí závod jejich hlavního partnera konkurenceschopné nářadí, a proto nás nedlouho před Katalánskou rally kontaktoval. Z naší strany byla snaha se domluvit a konečným výsledkem je náš start na Akropolis,“ prozradil pozadí jednání Martin Prokop.

Osobně se mi Martin líbí jako člověk i jako šofér. On i celý jeho tým přistupuje k závodění hodně profesionálně. Jeho přístup k naší účasti v Tatrách s Citroënem C2 S1600 byl maximálně vstřícný,“ uvedl manažer týmu CRT Škoda Josef Kopecký.

Po skončení Rally Matador Tatry bude vůz přestaven na šotolinovou specifikaci a Martin Prokop s ním absolvuje test před nadcházejícím juniorským startem na Sardinii v závěru května. „Naší prioritou je co nejlépe uspět v JWRC, a proto má jednoznačně přednost start v Itálii. Akropolis bude pouze jednorázovou záležitostí. Navíc vzhledem k minimu času se bude těžké rychle přeorientovat z dvoukolky na čtyřkolku.

O nějakém srovnávání se s Janem Kopeckým nemůže být vůbec řeč, spíše si budu chtít z tohoto startu vzít co nejvíce do budoucnosti,“ uzavřel jihlavský pilot.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Test Citroenu C2 před Rallye Matador, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose